ADAYLAR MİLLİ İRADENİN İLGİ ALANINDAMI ETKİ ALANINDAMI?

Milletvekili aday listeleri açıklandı. Öncelikle ilimize tüm Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 7 Haziran dan sonrası isimleri yazılı olanlar arasından seçilecek olanlar, mecliste bizleri temsil edecek
Artık Ankara da bulunan aday adayları Memleketlerine dönmeye başladılar, ama en önemlisi kamuda çalışan bürokratların bir an önce görevlerine başlamaları olacaktır.
Dünden itibaren tartışmalar başladı, Aday listelerinde kimler var kimler yok? Bu niye var, Diğeri niçin yok? Kim nereden aday gösterildi? Bu aday niçin oradan değil de şuradan aday gösterildi? Diğer adayın falanca yerden aday gösterilmesinin anlamı nedir? Parti Liderleri listeyi belirlerken ne tür mesajlar vermiş olabilir? Bu bu adayların şu veya bu sıradan seçime girmesinin gelecek meclis ve hükümet projeksiyonu bakımından önemi ve etkisi neler olabilir?  Listede kim daha çok söz sahibidir?  Gibi gibi…..
  “Esas”a hiçbir etkisi olmayacak bu tür “yorumlar”, işte “senaristlerin oyunculara hangi rolü verdiyse ona rivayet etmekten başka bir şey değildir.
Asıl merak konusu Aday listesini halkın istediği gibimi hazırlandı, yoksa liderler, bizim belirlediğimiz adaylarımı seçeceksiniz dediler, burası tam bir muamma. Halkın ve STK’ ların rolü neydi burada, ne kadar ciddiye alındı? Veya milli iradenin bu adayı istemiyorum, onun yerine bu aday olsun deme hakkını nasıl değerlendirildi.  
 Adaylar Milli iradenin ilgi alanına girse bile,  etki alanına girmiyor gibi görünüyor.
Benim şöyle bir önerim var? Kim ne der bilmem
Her partinin milletvekili adayı halka, toplumun tüm kesimlerine inerek, bireyler… ne istiyor, nasıl bir yönetim istiyor, nasıl yönetilmek istiyor, istenilen hizmetler neler, milletvekillerinden istenilenler neler, ekonomik, siyasi, sosyal, idari, hukuki olarak eksiklikler neler yerinde tespit etsinler, her bireyle sahada yüze yüz görüşsünler, toplumsan bütünlüğü sağlayarak, bu tespitleri nitelikli olarak çözüme ulaştırmak için hükümet programı hazırlanırken mutlaka milli iradenin talep listesini gözetsinler.  
 
Ne dersiniz, siyasi parti liderleri böyle bir ortak deklarasyon yayınlar mı?
Hep söyledim, yine söylüyorum: “Bizi kimin yöneteceği” elbette önemlidir de, bundan daha önemli ve öncelikli olan “Nasıl ve neye göre yönetileceğimiz...”
Son olarak, Ankara dan Erzurum’a gediklerinde sadece parti binasında kendi partililerinin değil halka açık, herkese ulaşılabilin ir bir noktada halk günleri yaparak sorunları dinlesinler.