Onlarca bölgesel yatırımı ve mütevazi duruşu ile 2004 yılında söz konusu listeye 478’nci sırada giren Aşkale Çimento’nun yıllar bazında yükselen bir grafik çizdiğini hatırlatan Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Bu başarı hepimizin. 2013 rakamları ile Türkiye’nin en büyük 163’üncü şirketi olduk. 21 yıldır verdiğimiz mücadelenin yansımalarından birisi bu rakam. Türkiye ekonomisinin devler liginde hedefimiz ilk yüzde olmak. Başta Allah’ın izniyle ve sonrasında Aşkale Çimento markasını meydana getiren tüm unsurlarımızla bu hedefe doğru adım adım ilerliyoruz” dedi. DÜNYA STANDARTLARINDA BİR ŞİRKET Özelleştirme yoluyla satın alınan ve Aşkale’de bulunan tek fabrika ile yola çıktıklarını belirten Başkan Yücelik, “21 yıldır sosyal, çevresel, finansal ve insan kaynakları odaklı yönetim tarzlarımızı dünya standartlarına getirmek için yaptığımız gayretler kesintisiz olarak sürüyor. Sosyal, çevresel ve finansal risklerimizin yönetilebilir olması için yürüttüğümüz projeler ve çalışmalar ciddi aşamalara ulaştı. Devler liginde sürekli yükselen bir grafik çizmemiz ve sektörde 5’nci sırada yer almamız bu gayretlerimizin sonucudur. Bizim için Aşkale Çimento bünyesindeki tüm fabrika ve işletmelerde; yola çıktığımız ilk günde ortaya koyduğumuz ilkeleri etkin kılmak, ekonomik riskleri kontrol etmek kadar önemlidir. İnsani değerlerle donatılmış olan vizyon ve misyonumuz, tüm paydaşlarımızla daha anlamlı hale gelmektedir.” diye konuştu.
“BİRLİK VE BERABERLİKLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ” Aşkale Çimento’ya bağlı tesislerin; bölgede devam eden kentsel dönüşüm, HES yatırımları, enerji projeleri, tünel, otoyol ve altyapı çalışmalarının ihtiyaç duyduğu çimento ile hazır betonu karşılama noktasında stratejiler geliştirdiğini söyleyen Başkan Yücelik, “Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane ve Erzincan’da bulunan çimento fabrikalarımız bölgelerinde önemli birer tesis olarak dikkat çekmektedirler. Erzurum, Ağrı, Aşkale, Giresun, Beşikdüzü, Trabzon ve Rize’de bulunan hazır beton tesisleri her anlamda kalite sunmaktadır. Aşkale Çimento’nun tüm tesislerinde kalite yönetim sisteminin yanında, çalışanların sağlık ve güvenliğini sistematik olarak sağlamak için iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin standartlarını uyguluyoruz.” dedi.
ARAŞTIRMA NASIL YAPILIYOR?
İSO 1968 yılında 100 Büyük Sanayi Kuruluşu olarak başlatılan ve her yıl geliştirilerek sürdürülen Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması, Türkiye ekonomisine tutulan güçlü bir ayna niteliğini taşıyor. 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması ile sanayinin hiçbir yerde bulunmayan gerçek röntgeni çekiliyor. Sıralamada temel kriter, üretimden satışlar. Yani sonuçlar, kuruluşların kendi üretmiş olduğu ürünlerden yaptığı satışları kapsıyor. Bunun yanı sıra çalışma kapsamında satış hasılatı, brüt katma değer, özkaynak, aktif toplamı, vergi öncesi dönem kâr ve zarar toplamı, ihracat ve ortalama çalışan sayısı büyüklükleri gibi, istatistiki değerleri eşsiz verilerle yapılmış analizlere de yer veriliyor.
AŞKALE ÇİMENTO, 10 YILDA 315 BASAMAK YÜKSELDİ
AŞKALE ÇİMENTO, 10 YILDA 315 BASAMAK YÜKSELDİ
DOĞUTÜRK DOĞUTÜRK
Ekonomi
İstanbul Sanayi Odası (İSO) en büyük 500 sanayi kuruluşu listesini açıkladı. Türkiye ekonomisinin adeta süper ligi olan bu listede dev sanayi kuruluşları bulunuyor.
Paylaş: