DOĞUTÜRK

Döşenen hat Romanya’ya yol olur!

Ekonomi

Vedat REFAYELİ

Dün gibi diyeceğim ama dile kolay, 20 yılı bile geride bırakmış.

Tam da Fırfırik dergisini yayın hayatına soktuğumuz 2003 yılında kurulmuştu Palen.

Erzurum’un doğalgaz işini üstlenen ve lisansı bu tarihte alan Palen, o zamanlar tek-tük abone bulurken ve gaz verirken, sayı bugün artmış da artmış durumda.

İlk abonesinin Mehmet Şerif Aytekin ve Müdürünün de Zafer Bülent Engin olduğu haberini yapan bir muhabir olarak, bugün rakamlara bakıyorum, ben gibi, Fırfırik gibi Palen’in de yaşlandığını anlıyorum.

Yüzde 90’ı Palmet Şirketine ve yüzde 10 hissesi de Büyükşehir Belediyesine ait olan Palen’in gazından yararlanamayan ilçe kalmamış bir defa.

Yıllık gaz tüketim miktarı 320 milyon metreküpü geçen, abone sayısı 190 bine ulaşan Palen’in bugüne kadar Erzurum ve çevresinde gerçekleştirdiği doğal gaz hattı, 2 bin 230 kilometreye ulaşmış durumda.

Yani sadece döşenen hat Erzurum’dan Romanya’ya yol oluyor.

Gerek uygulamaları ve gerekse fiyat politikaları ile zaman zaman eleştiri oklarımızdan nasibini alan Palen, öyle veya böyle hayatımızın içinde ve kıymetini yeni yeni anladığımız, bize konfor yaşatan, ailemizden birisi artık.

Yeni binasında hizmet vermeye başlayan, şikayetlerin anında çözüme kavuştuğu bir şirkete dönüştüğünü gözlemlediğimiz ve daha çok bize kendini kış aylarında hissettiren ailemizin bu ferdine yeni dönemde başarılar dilerken, hepimizin Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.