MÜSİAD üyesi işadamları ile kahvaltıda buluşan Rektör Hikmet Koçak, sadece birinci eğitimde 60 bin öğrencileri bulunduğunu ikinci ve açık öğretim ile bu rakamın 200 bin civarında olduğunu bildirdi. Ayrıca 26 ülkeden bin 628 yabancı öğrencinin de Atatürk Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü hatırlatan Prof.Dr. Koçak, öğrencilerin şehre katkı sağlamasını arzuladıklarını ancak bu konuda da üniversiteden daha çok iş adamlarına görev düştüğünü belirtti. Öğrencilerin şehrin sosyal ve ekonomisine katkı sağlaması için iş adamlarının öğrencilere yardımcı olmasını isteyen Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, üniversiteyi yerel kimlikten çıkartıp ulusal kimliğe kavuşturmak istediklerini ifade etti. Bunun içinde sadece Erzurum ya da Doğu Anadolu Bölgesi’nden değil, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir bölgesinden üniversiteye öğrenci çekmek istediklerini kaydetti. ÜNİVERSİTEDE ŞEHİR GİBİ GÖÇ VERİYOR Şehrin göç verdiği gibi üniversitenin de göç verdiğine işaret eden Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, giden öğretim üyelerinin öncelikle ‘Üniversite bana ne verdi, ben üniversiteye ne verdim’ şeklinde düşünmesini istedi.
Rektör Koçak, “Giden arkadaşlarımız şunu düşünmeli, ‘üniversite bana öğrencilik yılarımda, eğitimde, lisansımda, yurt içi, yurt dışı yüksek lisans çalışmalarımda bana neler verdi ve ben üniversiteye hoca olduktan sonra ne verdim’. Ondan sonra bir karar vermeli, yerine eleman yetiştirmiş mi? Bunları bir muhasebe yapıp, bunu iyi düşünmelerini isterim.
Ayrıca, 43 firmayı barındıran mükemmel bir Teknokent’e sahip olduklarını da hatırlatan Rektör Koçak, Teknokent’in daha da aktif olması için çalıştıklarını vurguladı.
GÖZLEMEVİ İHALESİ BU YIL YAPILACAK Dünyanın en büyük gözlemevlerinden birini kurma çalışmalarının son aşamasına geldiğini de hatırlatan Rektör Koçak, teleskop ihalesinin bu yıl içerisinde yapılacağını açıkladı.
Rektör Koçak, bilim sanat doğa müzesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini de söyleyerek, bu konuda AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen ile de görüştüklerini ve projeyi anlattıklarını kaydeden rektör koçak, Sekmen’in bu projeye olumlu baktığını vurguladı.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BÖLGE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS
MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ise, üniversitenin bölge için büyük bir şans olduğunu son dönemde faaliyetlerini genişleterek yürütmesini memnuniyetle takip ettiklerini söyledi.
Başkan Dr. Bekmez, kahvaltılı 'Dost Meclisi' toplantısının düzenli olarak yapıldığını ve bürokrasi, siyasi ve iş adamlarının bir araya gelerek hem sorunlarını masaya yatırdıklarını hem de çözüm yollarını birlikte aramaya çalıştıklarını vurguladı.
MÜSİAD Başkan Yardımcısı Taner Bayır ise Teknokent’te Arı Ürünleri ve Tedavisi ile ilgili (Apiterapi ) bu konuda hazırlayacakları projeye destek istedi. 6 arı ürününden 200'e yakın yan madde üretildiğini belirten Bayır, bunu da teknokentte yapmak istediklerini söyledi.
Başkan Yardımcısı Sıddık Takar da Erzurum’da güneş enerjisi konusunda yatırım yapmak istediklerini belirterek, bu konuda üniversitenin kendilerine destek olmasını istedi.
Rektör Koçak ise, Ener Enstitüsü kurulması için YÖK’e teklifte bulunduklarını bunun da kısa sürede gerçekleşmesi için çalıştıklarını bildirdi. Koçak, son olarak ise ülkedeki siyasi çatışmanın biran önce dinmesini Türkiye'nin sadece Türkiye için değil bütün İslam Ülkeleri için lazım olduğunu bunun için de yıpratılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
REKTÖR KOÇAK, İŞADAMLARINDAN ÖĞRENCİLERE DESTEK İSTEDİ
REKTÖR KOÇAK, İŞADAMLARINDAN ÖĞRENCİLERE DESTEK İSTEDİ
DOĞUTÜRK DOĞUTÜRK
Ekonomi
MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin aylık ‘Dost Meclisi’ne katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, üniversiteli öğrencilerin şehre ekonomik ve sosyal katkı sağlaması için iş adamlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.
Paylaş:
haktan umut 11 Yıl Önce
takkeli sakallı işadamı mı?