DOĞUTÜRK

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE HAYATIN RENKLERİNİ FARK EDİN PANELİ

Güncel

Atatürk Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi’nin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği Hayatın Renklerini Fark Edin Paneli, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleşti.

Atatürk Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi’nin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği Hayatın Renklerini Fark Edin Paneli, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleşti. 
Panelin açılışında konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Nadiye Özer 1993 yılından beri, Birleşmiş Milletler tarafından Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek için Dünya Engelliler Günü kabul edildiğini, Dünya Engelliler Günü’nün bu yılki temasının ise “içerme” olarak belirlendiğini söyledi. Özer: “İçerme: Herkes için erişim ve yetkilendirmedir. Dolayısıyla, engelli bireyler de toplumdaki vatandaşlık rollerini yerine getirmeli ve toplumun her alanına diğer bireylerle eşit bir şekilde katılım sağlayabilmelidir. Bu noktada önemli olan, bireylerin engelliklerinden öte yeteneklerine odaklanılmasıdır. Şu kabul edilmelidir ki, engellilik, insan olma hallerinden biridir ve aynı zamanda her birimizin, yaşamımızın herhangi bir evresinde engelli olma ihtimali bulunmaktadır” dedi.
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu ise, Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü kabul edilen Dünya Engelliler Günü sebebiyle tüm dünyada engelli insanımızın hatırlandığını belirterek, engellilerin engelsiz yaşama taleplerinin artması ve toplumun giderek bilinçlenmesine paralel olarak toplum hayatına katılmalarını kolaylaştıracak kanun, yönetmelik ve kurumların çoğalıp gelişmekte olduğunu büyük bir heyecanla takip ettiklerini ifade etti.
Küfrevioğlu: “ Üniversitemizde kurulan ve Prof. Dr. Nuri Bakan’ın başkanlığında oluşan bir icra heyeti ile her birimden temsilcilerden oluşan “Engelsiz Üniversite Birimi” oldukça yoğun çalışmalar yapmaktadır. Gerek engelli öğrencilerimizin eğitim-öğretim faaliyetleri, gerekse fiziki alt yapı konusunda bugüne kadar etkin çalışmalar üniversitemiz tarafından yürütülmüş ve yürütülmeye devam edilecektir. Bu birimde görev alan öğretim elemanlarımızı, resmi görevleri yanında gönüllü olarak yürüttükleri faaliyetlerinden dolayı tebrik ediyorum.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bugün engelli öğrencilerimize başarılı bir öğrenim hayatı geçirmeleri için elimizden gelen bütün katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyor, şefkat ve sevgi ile kucaklıyorum” dedi.
Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panel başkanlığını, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Güdücü Tüfekçi yaptı ve “Bir Engelli Dilinden Engellerimiz” konusunu misafirlerle paylaştı. Panelistlerden, İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Âdem Kartal, “Açık Toplum ve Engelliler” konusunu, AÖF Engelli Öğrenci Birimi Öğrenci Temsilcisi Mücahit İbrahim Öztürk “Engellilerle İletişim” konusunu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Elemanı Dr. Nurgül Karakurt ise “Engelli Yakını Olmak” konusunu öğrencilere anlattı. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.