DOĞUTÜRK

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNE YENİ BİR MEYDAN

Güncel

Atatürk Üniversitesi kampüs yerleşke alanında, çevre düzenlemesi kapsamında yapılan çalışmalardan birisi de, öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılan Mühendislik Fakültesi ile Edebiyat ve Kâzım Karabekir Eğitim Fakülteleri arasında kalan meydanda gerçekleştirilmekte.

Yaklaşık 20 bin m2 alanda yapılan çalışmalarda yürüyüş yolları, kamelyalar, ağaç altı oturmalar, pergoleler, süs havuzları ve yeni ışıklandırılmış alanlar oluşturulması planlandı. Bahsedilen sahada birçok süs bitkisi, süs ağacı da dikilecek. Ayrıca bazı tesisat ve kabloların galeri sistemine taşınması için 2x3,5m boyutlarında bir galeri kanalı da tesis edilmekte. 2015 bahar aylarında bitirilmesi planlanan projenin tasarımı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, uygulaması Genel Sekreterlik ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yapılmakta. Bu projeyle, üniversitede, peyzaj alanındaki çalışmalarda ilk defa baskı beton teknolojisi uygulanmakta. Proje tamamlandıktan sonra başta öğrenciler olmak üzere, akademik ve idari personele ve şehre nezih bir mekân kazandırılmış olacak.

Yorumlar (3)

üniversite ve erzurum 10 Yıl Önce

atatürk üniversitesi erzurumda ama erzurumlu değil. üniversite eğlence mekanı pastane lokanta ( erzurum ? evi ) market yapar. aman öğrenci kampüsten çıkmasın da... i̇lim mi yapar ? sakın son zamandaki liste sizleri kandırmasın. parayla yazılan makaleler liyakate dayanmayan atamalar kes kopyala yapıştır araştırmalar...

erzurum ve üniversite 10 Yıl Önce

akademik takvimden tutun da üniversite yönetiminin erzurumluya bakış açısına kadar her şey erzurumun erzurumlunun lehinedir.aman bir erzurumlu kazanmasın da ( atatürk üniversitesinin yavrusu teknik üniversite emin adımlarla aynı yolda kampüs alanının yeri şaka gibi iki üniversite sırt sırta sadece erzurumda olur yeri başka yerde olsaydı belki erzuruma daha fazla faydası olurdu... tövbe tövbe değil mi )

1957 den beri 10 Yıl Önce

osmanlı i̇mparatorluğu, 1879 yılında ‘i̇htira beratı ile dünyada patent kanunu kabul eden ilk 10 ülke arasındaydı. o yıllarda buluş yapanlara altin, sim, bakır, madalyalar verilirdi ve bunlar marka yerine geçerdi...türk patent enstitüsü verilerine göre ülkemizde mevcut durumda son beş yıl içinde üniversitelerden alınan patent başvurularının sayısı 1030, üniversitelerden alınan patent başvurularının oranı ise %7 ve 1996-2012 yılları arasında türk üniversiteleri adına yapılmış yayınlanmış müracaat sayısı ise 45tir. siz lojman yapın, park yapın,yeni yapılan binaya tonla para harcayıp makyaj yapın,üniversiteli dısarı cıkar diye duvar yapın, bugun sorulmuyorsa korkmanız lazım,cünkü makamın hesabının sorulacagını vaad eden bir rabbimiz var.ogun de o cc sorar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.