DOĞUTÜRK

Bu da bir şeydir!

Güncel

İMO, hep kağıt üzerinde kalan komisyonları ayağa kaldırıyor.

Vedat REFAYELİ

Bana göre de Erzurum’da ETSO’dan sonra önemli sivil toplum örgütlerinden biridir İnşaat Mühendisleri Odası.

Geçtiğimiz aylarda kongre yapan ve yeni başkan ile yönetimin seçildiği İMO’dan, imari ve mimari bir çok sorunu bulunan Erzurum’un bu sorunlarına karşın bugüne kadar çözüm odaklı ne bir çalışma, ne de bir yaptırım ya da tepki görmedik, göremedik.

Bir çok STK gibi İMO da modaya uydu, sessiz kalmayı tercih etti, ‘’Ben karışmayayım’’ dedi, durdu.

Çiçeği burnundaki başkan Melih Ermancık’ı ve de yeni yönetimini bir önceki yönetimlere oranla biraz daha canlı, biraz daha aktif ve biraz daha bir şeyler yapmaya kitlenmiş gibi görüyorum.

Özellikle son günlerde gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bu enerjiyi hepsinde gözlemekteyim.

Sanki böyle Erzurum’un özellikle yanlış imar uygulamaları konusunda çözüm odaklı çalışma içerisine girecek gibi duruyor.

Bugüne kadar bir çok STK’da olduğu gibi İMO’da da kağıt üzerinde kurulu bulunan komisyonlar, çalıştırılacağa benziyor.

Aralarında kamu yatırımlarını İzleme gibi çok da afilli olan komisyon da dahil olmak üzere bunlar hayatiyete geçirilecek, hatta üyeleri bile belirlenmiş olduğu belirtiliyor.

Biraz garip bir cümle gibi gelebilir size ama en azından bu komisyonların ‘çalıştırılmasını çalışmaya çalıştırılmaları’ bile kıymetlidir.

Aldığım bilgiye göre bu komisyonların en azından üzerine düşülecek ve alınacak kararlar nihayetinde İMO’nun yönetimine gelecek, yönetim de ona göre bir yaptırıma gidecek.

Artık ellerin taşın altına konulması gerektiğine inandığını tahmin ettiğimiz İMO yönetimi başta olmak üzere gerek kamuda çalışan ve gerekse serbest çalışan inşaat mühendislerinin kararları şehir için çok güzel olacak, yanlış uygulamaların önüne geçileceği gibi muhtemel yanlış kararların da önünü kesmeye yarayacak.

O açıdan başlıkta dediğim gibi bu da bir şeydir ve böylesine önemli bir konuda komisyonlara hayat vermeyi planlayan İMO yönetimine bin teşekkür.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.