DOĞUTÜRK

Dadaşlar nöbette

Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında şehrimizde çeşitli programlar düzenlendi.

İki gün boyunca süren programların akabinde akşam saatlerinde Cumhuriyet Caddesi'ni ellerinde Türk bayraklarıyla dolduran vatandaşlar, 15 Temmuz şehitlerini anmak için bir araya geldi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşıyla başlayan program; Kur'an tilaveti ve İl Müftüsü Dr. Rüstem Can tarafından şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası ile devam etti. Mehteran takımının gösterisinin ardından programda Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dev ekranda ulusa sesleniş konuşması canlı olarak yayınlandı.

Ardından Cumhuriyet Caddesi’ni dolduran kalabalığa seslenen Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 Temmuz’un kahramanlığın ve ihanetin aynı anda yaşandığı gece olduğuna dikkat çekti.

50 yıllık sinsi planın deşifre olduğu gecenin adının 15 Temmuz olduğunu ifade eden Vali Çiftçi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz’un sekizinci yılını hep beraber idrak ediyoruz. Bu vesileyle Allah’ın devletimize, milletimize böyle acı günler, geceler yaşatmaması niyazımı yinelemek istiyorum.”

Konuşmasının devamında 15 Temmuz’un milletimiz açısından ne ifade ettiğini açıklayan Vali Çiftçi, “15 Temmuz; ihanet ve kahramanlığın aynı anda yaşandığı gecenin adıdır. 15 Temmuz; tam 50 yıl boyunca sinsice kuşattığı, sızdığı devleti fiilen ele geçirmek isteyen hain terör örgütünün tüm planlarının deşifre olduğu ve milletin çelikten göğsüne çarparak paramparça olduğu gecenin adıdır. Yine15 Temmuz; ülkemizin asla işgal edilemeyeceğini ve tüm dostun düşmanın bir kez daha anladığı gecenin adıdır. 15 Temmuz; “Bize Allah yeter.” diyen bir milletin; tüm devletlerin sinsi planlarını ve emellerini çöpe attığı gecenin adıdır. O gün 250 şehidimiz, yüzlerce gazimiz unutulmaz bir destan yazdı. Önceki darbelerin aksine milletimiz hem iradesine hem istikbaline hem de istiklâline sahip çıkmış oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara, sokaklara akın eden milletimiz; menfur girişime dur, dedi.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, siyasi parti il başkanları, STK başkanları, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.