DOĞUTÜRK

Erzurum’da 15 Temmuz’un izleri sergilendi

Güncel

Erzurum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yaşananlar sergilendi.

Havuzbaşı Kent Meydanı’nda 15 Temmuz gece açılan ateş sonucu hurdaya dönen bir araç sergilendi. Çifte Minareli Medrese'de de "Milletin Zaferi" 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resim ve Fotoğraf Sergisi açıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle düzenlenen anma etkinliklerinde hain darbe girişiminin izleri ve milletin zaferi bir kez daha hatırlandı.

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda sergilenen ve hain darbe girişiminde açılan ateş sonucu hurdaya dönen araç, dikkat çeken unsurlardan biri oldu. Anma etkinliklerine Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay İlhan Günay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım ve daire müdürleri katıldı. Etkinlikler çerçevesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Uzay Çadırı ziyaret edilerek, gençlere darbe girişiminin anlatıldığı 3'er dakikalık videolar gösterildi.

FOTOĞRAFLAR YAPAY ZEKA İLE OLUŞTURULDU

Çifte Minareli Medrese'de de "Milletin Zaferi" adlı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resim ve Fotoğraf Sergisi açıldı. Sergide, darbe girişimi günü ve sonrasında çekilen fotoğraflar ile yapay zeka tarafından oluşturulan resimler sergilendi. Sergiye, 15 Temmuz'da şehit olan Oğuzhan Yaşar'ın ailesi de katıldı. Şehidin annesi Necmiye Yaşar duygu dolu anlar yaşarken, babası Ahmet Yaşar yaptığı açıklamada 15 Temmuz'un ülkenin yeniden diriliş günü olduğunu ve bu günün asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Ahmet Yaşar, "15 Temmuz, hainlere yol vermediğimiz, vatanı ve bayrağı savunduğumuz bir gündü. Şehitlerimizi, gazilerimizi ve yetim kalan çocuklarımızı her zaman hatırlamalıyız. Allah o günü bir daha yaşatmasın" dedi. Ayrıca, Yaşar "Oğul" adlı şiirini okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Sergiye, Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, İl Müftüsü Rüstem Can ve çok sayıda vatandaş katıldı. 15 Temmuz'un anlam ve öneminin vurgulandığı etkinliklerde, milletin birlik ve beraberlik mesajı bir kez daha pekiştirildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.