DOĞUTÜRK

Erzurum’da kahraman öğretmen öğrencisini kurtardı

Güncel

Erzurum’da bir okulda boğazına yiyecek takılan öğrenci, öğretmeni tarafından yapılan Heimlich manevrasıyla kurtarıldı.

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bulunan Sabancı Ortaokulu'nda meydana gelen olayda, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Cem Bilal Kaya, boğulma tehlikesi geçiren öğrencisini heimlich manevrasıyla kurtardı. Nefes borusuna yediği pastadan bir parça kaçan öğrenciyi zamanla yarışarak hayata döndüren öğretmenin kahramanlık anları, okulun güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, 7. sınıf öğrencisi Y.G.'nin sınıf girişinde aniden nefes almakta zorlanmasıyla başladı. Çırpınarak yardım isteyen öğrencisine ilk müdahaleyi arkadaşları yapmaya çalıştı, ancak başarılı olamayınca bir öğrenci hızla yardım çağırmak için sınıftan koştu.

Bu esnada koridora çıkan ve nefes almakta zorlanan Y.G.'nin imdadına öğretmeni Cem Bilal Kaya yetişti. Kaya, defalarca yaptığı heimlich manevrası ile uzun uğraşlar sonucunda öğrencisinin nefes borusuna kaçan yiyeceği çıkarmayı başardı.

O anlarda diğer öğrenciler ve öğretmenler arasında panik yaşanırken, Y.G. kurtulduktan sonra tekrar rahat bir nefes alarak lavaboya yöneldi. Öğretmen Cem Bilal Kaya'nın olayın ardından yorgun ve bitkin hali ise dikkat çekti.

Yorumlar (1)

ZAFER ÖZMEN 4 Gün Önce

Dandik işlerde yılın öğretmenini aramayın. Alın size önümüzdeki on yılın öğretmeni. İyi ki varsın öğretmenim.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.