İŞKUR’a kayıtlı 15 işsiz ve niteliksiz kadın ve genç kızın eğitildiği proje de kadınlar eğitim aldıkları projeden oldukça ümitli olduklarını dile getirdiler. Projeden çıkan ürünler derneğe ait olmakla birlikte Dernek yönetim kurulu aldığı kararla elde ettikleri geliri kursiyerler arasında paylaştırdılar.
Er-kadın Yönetim Kurulu Başkanı Zekiye Çomaklı, “İlimizde ve bölgemizde hizmet veren sağlık kuruluşları, özel sağlık kuruluşları, güzellik salonları, eczacılar, anaokulları vb. gibi işletmeler kullandıkları galoşları il dışından getirmekteler. Biz ise dernek olarak SODES desteği ile kadınlarımıza bu işin eğitimini verdik ve galoş üretimine geçtik. Galoş kullanan iş yerlerinin bize ulaşmalarını bekliyoruz. Aydın Doğan İlköğretim Okulu ilk müşterimiz oldu. Özel Diş Kliniği sahibi Mahmut Bey, Güzellik Salonu sahibi Nahide Hanım gibi ilgi gösteren işletme sahiplerine teşekkür deriz. Bu ürünlere ve atölyeye sahip çıkılırsa on beş kadınımız ekmek yiyecek. İşletme sahiplerinin ve bu ürünleri kullananların ilgilerini bekliyoruz” dedi.
Kursiyerler ise, “Kimseye yük olmadan çocuklarımıza harçlık vermek istiyoruz, bizden ilgilerini esirgemesinler ki biz de kimseye muhtaç olmayalım ve ev eksenli ya da bu atölyeyi bozmadan çalışalım.” dediler.
GALOŞ ATÖLYESİ İLGİ BEKLİYOR
GALOŞ ATÖLYESİ İLGİ BEKLİYOR
DOĞUTÜRK DOĞUTÜRK
Güncel
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği SODES desteği ile kurduğu atölye de verdiği Galoş Üretimi Mesleki Eğitiminde üretim yapılmaya başlandı.
Paylaş: