Şimşek, Kültür ve Gösteri Merkezi’nde Rektörlük tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü” nedeniyle verdiği konferansta, Akif’in şahsiyeti, sanatı, Safahat adlı eseri ve İstiklal Marşı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
“Bugün her günden daha fazla Akif’i anlamaya ihtiyacımız” var diyen Şimşek, “O, Safahat adlı eseriyle, 100 yıldan beridir aramızda, bizimle konuşuyor. Onu okumak, anlamak, anlatmak kendimizi okumak anlamak ve anlatmak demektir” değerlendirmesini yaptı.
“Akif örnek bir insandı; o, bir karakter abidesiydi” diyen Şimşek, Akif’in yazıp millete armağan ettiği ve 12 Mart 1921’de TBMM’nde kabul edilen İstiklal Marşı’nın ise üstün bir edebi metin olduğunu ifade etti ve “İstiklal marşı özgün bir şiirdir; bir benzeri daha yoktur” değerlendirmesini yaptı.
Konferansı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, akademisyenler ve öğrenciler dinledi.
İSTİKLAL MARŞI ÖZGÜN BİR ŞİİRDİR, BİR BENZERİ DAHA YOKTUR
İSTİKLAL MARŞI ÖZGÜN BİR ŞİİRDİR, BİR BENZERİ DAHA YOKTUR
DOĞUTÜRK DOĞUTÜRK
Güncel
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, İstiklal Marşı’nın özgün bir şiir olduğunu ve bir benzerinin olmadığını söyledi.
Paylaş: