DOĞUTÜRK

Kriz vız geldi tırıs gitti!

Güncel

Günün sonunda nur topu krizimiz Nikah Sarayı olayında ne şiş yandı ne kebap!

Vedat REFAYELİ

Ne yalan söyleyeyim, bir kriz ortamından bu kadar kolay ve de kısa sürede çıkılmasına rastlamadım desem yeridir.

Orhan Bulutlar döneminde Palandöken’de Nikah Sarayı olarak yaptırılan ve şimdilerde Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası olarak faaliyet gösteren bina ile ilgili söylüyorum.

Açıkçası Palandöken Belediyesi eski Başkanı Orhan Bulutlar, görevi mevcut başkan Muhammet Sunar’a devrederken borçsuz bir belediye devrettiğini söylemişti.

Esasında başta ben olmak üzere iki dönem yaptığı belediye başkanlığı döneminde farkındalık oluşturarak, güzel hizmetlere de imza atarak şaşırtan bir başarı hikayesi yazan Bulutlar’ın henüz yapımı tamamlanmamış olan ve nikah sarayı olarak hizmete girmesi planlanan binadan kaynaklı bayağı bir borç devralındığını öğrenince bir çokları gibi ben de şaşırmıştım.

Açıkçası ne İsa’ya ne Musa’ya yaranmıştı Bulutlar, hatta bu köşede de bir yazı yazmış ve ‘’Gerek var mıydı başkan böyle şaşaalı ve de pahalı bir binaya. Aferin diyen mi oldu?’’ demiştim, bu yatırımı öve öve bitiremeyen sevgili başkanı da biraz üzmüştüm.

Ama bir gerçek vardı ki Nikah Sarayı pek de rantabl görünmeyen bir yatırımdı ve ödenmesi gereken bir borcu yüzünden Muhammet Sunar yönetimi çok rahatsız olmuştu.

Kapalı alanı 15 bin metre kareyi bulan, Bulutlar görevi devralırken inşaatı yüzde 80 seviyesinde olan ve de fiziki şartları ile belediyeye aylık epey bir külfet de getirdiği gözlenen bina tam bir krize sebep olmuştu.

Muhammet Sunar ve yönetimi asla burasının Nikah Sarayı için uygun olmadığı görüşündeydi, ne yapacaklarını karar kara düşünüyorlardı.

Sonrasında çok önemli gelişmeler oldu ve bina bir şekilde Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne devredildi.

İhale aşaması nihayet gerçekleşen, Aralık ayının ikinci haftasında burada perde demesi planlanan Devlet Tiyatroları ile Aşık Sümmani Kültür Merkezi de bu binada faaliyetlerini sürdürecek, böylelikle bir taşla iki kuş da vurulmuş olunacak.

Bakanlığın da fazla eğip, bükmeden, kaldırıp, indirmeden, parasına da bakmadan son noktayı koyması on numara beş yıldızlık hareketti.

İşin içinde bir hukukçu da olunca oldu da bitti maşallah!

Günün sonunda hem İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün böyle görkemli bir binası oldu hem de Palandöken belediyesi borç yükünden kurtuldu, rahat bir nefes aldı.

Her ne kadar Orhan Bulutlar başkan, ‘’Nikah Sarayı olarak da hizmet edilseydi kısa sürede kendini amorti ederdi’’ dese dahi bana göre buradan bakınca doğru olmuş gibi duruyor.

Çünkü günlerce günden olacak, taraflara sürekli rahatsızlık verecek, tansiyonu yükseltecek bir binaydı o bina.

Görüyoruz ki şimdi hem alan razı hem satan.

Yine de böyle bir bina için iyi niyetle uzun zaman mesai harcayan Bulutlar’a teşekkür ederken, başta mevcut başkan Sunar ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’a, ne şişin ne kebabın yandığı binanın devri konusunda emeği geçenlere bir maşallah diyorum.

Bir krizden ancak böyle tere yağından kıl çeker gibi çıkılacağını da öğrenmiş, şehrimiz adına sevinmiş olduk..

Karı-koca müdürler de bu binada!

Bir taşla birkaç kuşun vurulduğu Palandöken’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne devredilen devrik nikah salonunun dönüştürüldüğü binada ilginç bir gelişme daha yaşandı.

Erzurum Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Palandöken Nüfus Müdürlükleri de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hizmet vermeye başladığı Palandöken’de ki bu binaya yerleşti.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Adalet Çakmur ile eşi Palandöken Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Zeki Çakmur, aynı binada hizmet verecekler.

İki karı-koca kurum amirini biraraya getirmesiyle de başından beri kriz kokan bina ‘hayırlı bina’ya dönüştü...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.