Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret eden Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan ve yönetim kurulu üyeleri Av.ufuk Dikbaş, Psikiyatr Nuray Memiş, Mustafa Özkan, Kurmay Albay Fikret Savaş, Ayhan Türkez, Lokman Lokmacı, Prof.Dr.Kerem Karabulut, derneğin çalışmalarını ve projelerini Koçak’a anlattılar.
Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, kısa süre içerisinde göreve geldiğini ifade ederken derneğin mücadele derneği olduğunu belirtti. Birçok proje ve konferanslar düzenleyeceklerinin altını çizen Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan,”Hedeflerimiz arasında 'Mobbing Farkındalık' eğitimine ağırlık vereceğiz.” dedi.
Alcan, “Mobbinge maruz kalan meslek gruplarının en başında sağlık sektörü olmak üzere eğitim, basın, üniformalı meslekler yer almaktadır. Dernek olarak çalışmalarımız aktif bir şekilde devam ediyor. Bir çok projelerimiz mevcut bazı projelere başladık. Mobbinge uğrayan mağdurlar bize //mobbing.org.tr/tr/ adresine girip ana sayfanın sağ üst tarfında 'Mağdur Başvuru Formunu doldurarak bize ulaşabilirler.” diye konuştu.
Daha sonra mobbingden sonra son zamanlarda ortaya çıkan bullyinge değinen Alcan,”Bullying, başkalarını etkilemek için iş yerinde veya okul ortamında uygulanan akran baskısı, arkadaş zorbalığıdır. Sözlü taciz, fiziksel baskı ve bir olay hakkında kişiyi isteği dışında zorlamak olarak ortaya çıkar. Hedef alınan kurbanlar cinsiyet, dil, ırk, din vb... konularda baskıya maruz bırakılır. Bullying davranışına maruz kalan kişiler muhataplarının kaba- dayı- davranışlarıyla karşılaşırlar. Bullying Okulda zorbalık ve işyerinde de akran istismarı olarak nitelendirilebilir. Bullying, iş yerlerinde, dini kurumlarda, askeriyede, akademik kurumlarda, göç alan bölgelerde, yetiştirme yurtlarında, huzur evlerinde, Siber alanlarda ve engelli bireylerin yaşam alanlarında sıklıkla ortaya çıkabilmektedir.” şeklinde konuştu.
Kısa süre içerisinde kendilerine çok sayıda mağdurun başvurduğunu belirten Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, çalışmaların plan ve proje dahilinde düzenli olarak devam edeceğini bildirdi.
Derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Atatürk Üniversitesi'nde akademik personelin yanı sıra idari personel, yardımcı personel ve öğrencilerin yer aldığı büyük bir camia olduğunu dile getirdi. Koçak, dernek olarak yapılan çalışmalarda tek taraflı şikayetlerde mutlaka karşı tarafından dinlenmesi gerektiğini kaydetti.
Prof. Dr. Koçak, dernek adına yapılacak eğitim çalışmalarına destek sözü verdi.
Ziyaretin sonunda Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, Mobbing Mücadele Derneğinin Genel Başkanı Hüseyin Gün’ün kaleminden 'Çalışma Ortamında Psikolojik Taciz' isimli kitabı ve derneğin rozet ve anahtarlığını Rektör Prof.Dr.Hikmet Koçak’a hediye etti.
berat aydoğan 11 Yıl Önce
yardımcı olun ben artık ıs yerındekı baskıdan bıktım benı lutfen bu dernegın baskanıyla görusturun rica edıyrm veya onun bana ulaşmasını saglayın
Gürhan Özorhan 11 Yıl Önce
Biliyorum siz ,ağlayan gözlerin ve yılgın hayatların sevgi umudusunuz. Bu ülkeye ve insanlarına sevecen yaklaşan, yorgunluk ve bıkkınlık duymayan yüreğinizin güzelliğini paylaşmanızdan dolayı teşekkürlerimi sunarım.Zoru seven ve başaran bir kişiliğe sahipsiniz.Kolaylıklar diliyorum.
D. A. 11 Yıl Önce
kendi üniversitesinde ki mobbingi görmeyen rektör göstermelik bir kabul yapmış... yazıklar olsun
sibel 11 Yıl Önce
yaşanmamış acılar üzerine "ben olsam" demek. sadece başkalarının acıları üstünden ahkam kesmektir!... açıktan suçlara ne yapılabilmiş ki, perde arkası baskılara napacaksınız?? , " göstermelik kurtarıcı umudu" dernekle komik olmayınız
D.A. 11 Yıl Önce
gürhan bey facebookta yazdığınız yazının aynısı ile neyi vurgulamaya çalışıyorsunuz ısrarla, jale hanım erzurumlu bile değil, gerçi biz ithal hemşerilere alıştık önemli değil
ayşen 11 Yıl Önce
rektör bey napabilir ki mobbing için ? bir sürü bölüm bi sürü farklı kültür ve vicdana sahip akademisyen.. tüm bölümleri kapatması gerek mobbingin tek ve kesin çözümü olarak :)
sibel 11 Yıl Önce
yorumlardan birinin atlanması da bir mobbingdir !!
sibel 11 Yıl Önce
müslüman olan insan müslüman ülkede , yaşamın her alanında "adil olmayı" prensip haline getirmemişse, iç disiplini yoksa!! buna mobbing derneği ne yapacak , açıklarmısınız ?
V.A 11 Yıl Önce
mobbing derneği , mobbing apanı ve yapılanı deşifre mi edecek ? yada sanal mahkeme ortamı mı oluşturacak ? eğitim derken nasıl bir eğitim ? her mesleğin zaten iş ahlakı , etik yönetmeliği var !!! onları mı takip edeceksiniz ?
özdadaş 11 Yıl Önce
Tilki iyi tanıyor diye, kümese bekçi yapılmaz . H.Truman.
av.S.C 11 Yıl Önce
gerek sağlık gerekse diğer alanlarda mobbing konusunda bir kaç kitap değil, tüm kütüphane arşivi ile donansa da , bu hanfendi, örneğin üniversitede en az master eğitimli kişilerin halini irdelemeye şikayet almaya sorgulamaya denetlemeye ya da eğitmeye , hangi alt yapısı ile yetki alabilecek ???
CEYDA 11 Yıl Önce
bazı gazeteler . atıyorum yazarlara yada yorum sahibine yazılan yorumların sahibinin pc sine ait ip yi̇ öğreni̇p haberdar edebi̇li̇yor, bu yapilan şey , ip sahi̇bi̇ i̇çi̇n mobbi̇ng deği̇l nedi̇r ? mesela
gönül 11 Yıl Önce
mobbing kelimesi türkiyede yeni bir terim anaşılması zaman alacak avrupada bu konuda kurum ve kişiler yüksek tazminat ödüyorlar farkındalık eğitimleri çok önemli ekibi kutluyorum garip sahipsiz insanlara sahip olmak sevaptır
kardelen 11 Yıl Önce
"milliyetçilik" öncelikle kendi topraklarında türkçe konuşmaktır, ulusallaşmaktır, mobbinge kavramı yerine "yıldırma" veya "psikolojik baskı " kavramına alışmak alıştırmaktır hedef kitleyi