AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Safranbolu ilçesine bağlı Aşağı Güney köyünde iftar yemeğine katıldı. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Şahin, dün akşam Eskipazar ilçesi Hamzalar köyünde teravih namazı sonrası Sakal-ı Şerif'in gösterildiğini, kendisinin de katıldığını anlatarak, Sakal-ı Şerif'in Peygamber Efendimize ait olup olmadığını Diyanet İşleri'nin araştırması gerektiğini söyledi. İlçe kaymakamı ve belediye başkanının kendisini teravih namazına davet ettiğini belirten Şahin, şunları söyledi:
"İlçe kaymakamımız, belediye başkanımız 'Sakal-ı Şerif ziyaret edilecek' dediler ben de ilk kez bir Sakal-ı Şerif'in ziyaret edileceği böyle bir programa katıldım. Teravihi orada kıldık daha sonra indirdiler bir yerden çok da kalabalıktı, özellikle hanımlar çok ilgi gösterdi. Orada bir değerlendirme yapmadım, daha sonra ilçemiz müftüsüyle çay içerken kısa bir değerlendirme yaptım içimdekileri ona söyleme gereği hissettim. Çünkü Türkiye'nin muhtelif yerlerinde Peygamberimize ait olduğu iddia edilen sakalın veya sakalından bazı parçaların, kılların muhafaza edildiği, Müslümanların da onu ziyaret ederek bir noktada bir kutsiyet atfedildiği şeklinde bir izlenim edindim. Biraz da büyüteç gibi bir camın içine konulmuş pek de fark edilmiyor. Ancak şunu biliyorum ki, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed; 'Ben iki şey bırakıyorum' demiştir. Biri Kur'an-ı Kerim diğeri de sünnet. Sünnet Kur'an-ı Kerim'in açıklaması anlamına gelir. Sevgili Peygamberimiz; 'Bunlara uyarsanız dünya ve ahiret saadetine sahip olursunuz' diyor. Başka bir şey bırakmamış. Dün akşam ilçemiz müftüsüne söyledim dedim ki, 'Hocam bu gerçekten Peygamberimize ait midir?' Bunun bir araştırılması lazım, hatta bu konuda anayasal bir kuruluş olan ve halkımızı din konusunda aydınlatmakla sorumlu olan Diyanet İşleri Başkanlığı bir araştırma yapmalı. Milletimizi bu konuda aydınlatmalıdır."
"İSLAM DİNİNDE BÖYLE SEMBOLLERE AŞIRI BİR İLGİ GÖSTERMEK, KUTSİYET ATFETMEK YOKTUR"
Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Sevgili Peygamberimiz vefatından asırlar sonra, kendi sakalından olduğu iddia edilen o kıllara böyle bir saygı gösterileceğini bilseydi kesinlikle yasaklardı. Hz. Ömer (r.a.) döneminde bazı Müslümanlar bir ağaca kutsiyet atfetmeye başlamışlar, çaput bağlamaya başlamışlar sebebi de şuymuş; Sevgili Peygamberimiz gazveye (askeri hareket) giderken o ağacın altında bir süre dinlenmiş. Kendi vefatından sonra bazı kişiler 'Peygamber bu ağacın altında oturmuş' diye orayı ziyaret etmeye, etrafından dönmeye başlayınca Hz. Ömer emir vermiş; 'Gidin dibinden kesin, çünkü bu insanlar bir gün ona taparlar.' O nedenle İslam dininde böyle sembollere aşırı bir ilgi göstermek, kutsiyet atfetmek yoktur. Orada kalabalıkta ben bu düşüncülerimi oradaki cemaate söylesem yadırganırdı. Şimdi siz kardeşlerimle bunu paylaşıyorum. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamıza da çağrıda bulunuyorum. 'Bu Sakal-ı Şerif konusu nedir?' Yani biz topraktan geldik toprağa gidiyoruz önemli olan İslam Peygamberinin getirmiş olduğu ilahi mesajdır, İslam'dır. Bunun dışında efendim şu parçası, bu parçası, sakalı bunun İslam ile pek bağdaşır yanı olmadığını ifade etmek istiyorum."
Çocukların Peygamberimizin hayatını doğru öğrenmeleri için seçmeli olarak Siyer-i Nebi derslerini koydurduklarını kaydeden Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Biz hükümet olarak geçtiğimiz ders yılından itibaren okullarımızda seçmeli de olsa Siyer-i Nebi dersini koyduk. Ne demek bu? Yavrularımız Peygamberimizin örnek hayatını öğrensinler ve öğrendiklerini kendi nefislerinde de uygulasınlar, örnek insan olsunlar."
ömer faruk akpınar 11 Yıl Önce
"i̇slam di̇ni̇nde böyle sembollere aşiri bi̇r i̇lgi̇ göstermek, kutsi̇yet atfetmek yoktur" ne demek allah aşkına alemler onun hürmetine yaratılmamış mı..onun genini dnasını taşıyan kıla dünya kurban olsun sen git siyaset yap