DOĞUTÜRK

PROF. DR. ERDAL TANAS KARAGÖL AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI

Siyaset

Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, AK Parti’den Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, AK Parti’den Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olduğunu belirten Karagöl, “Yeni Türkiye’nin inşa sürecine akademik birikimim ve tecrübemle katkı sağlamak amacıyla, bu sürecin aktörü olan AK Parti’den Erzurum aday adayıyım. Yeni Türkiye’nin kadrolarının belirleneceği bu seçimde, memleketim olan Erzurum’u temsil ederek, Erzurum’u Yeni Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri yapma sorumluluğumu yerine getirme heyecanıyla çıktığım bu yolda desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.
PROF. DR. ERDAL TANAS KARAGÖL KİMDİR?
1971 yılında Erzurum’un Çat ilçesinde doğan Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, orta ve lise öğrenimini Çat Lisesi’nde, Lisans eğitimini 1992yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde dereceyle bitirerek tamamladı.
 
1994 yılında devlet bursu kazanarak gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde Connecticut Üniversitesi’nden Ekonomi dalında Yüksek Lisans derecesini aldı. Devlet bursuyla devam ettiği doktora eğitimini ise 2002 yılında İngiltere’de York Üniversitesi'nde “Dış Borçlar ve Ekonomik İlişkisi ve Dış Borç Öteleme Riski” teziyle tamamladı.
 
Sonrasında Türkiye’ye dönerek Balıkesir Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Bu görevinde 2003 yılında Yardımcı Doçent,2005 yılında Doçent ve 2011 yılında Profesör oldu.
 
İlgi alanı olan dış borçlar, uluslararası finans, IMF stand-by, ekonomik büyüme, enerji ekonomisi ve savunma ekonomisi, sosyal politika ve istihdam ile ilgili makaleleri, “Social Science Citation Index” (SSCI)’de taranan uluslararası dergilerde yayımladı.
 
Bu çalışmalarından dolayı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından birçok defa yayın teşvik ödülüne layık görüldü. Başarılı akademik kariyeri neticesinde 2006 yılında yapılan bir değerlendirmede Türkiye’de iktisatçılar sıralamasında ilk sıralarda yer aldı.
2008–2009 döneminde Başbakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nda başkanlık koordinatörü olarak çalıştı.
2008 yılında TÜBİTAK’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü için yapılan “Sosyal Yardım Yararlanıcılarının Belirlenmesine Yönelik Puanlama Formülünün Geliştirilmesi Projesi”nde proje koordinatörü olarak görev aldı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca, özelleştirilen işletmelerin özelleştirme öncesi ve sonrası dönemde verimliliklerinin karşılaştırılmasının yapıldığı projede görev aldı.
Ayrıca, 2014’de Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) için “Türkiye’deki Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Özelleştirilmesi” projesinin yürütücülüğünü üstlendi.
2012 yılından beri Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)Asosiye üyesi olan Karagöl, TÜBİTAK’da Sosyal Bilimler Araştırma Grubu’nda (SOBAG) yürütme kurulu üyesi, Yükseköğretim Kurumu’nda (YÖK) Etik Kurulu Üyesi ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nda (ÜAK) komisyon üyeliği görevlerinde bulundu.
2009 yılından beri bünyesinde bulunduğu Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda(SETA) Ekonomi Direktörlüğü yaptı.
SETA Vakfı bünyesinde “Geçmişten Günümüze Türkiye’de Dış Borçlar”, “Türkiye’de İstihdam Durumu: Genel Eğilim ve Trendler”, “Türkiye’de Doğrudan Yabancı Yatırımlar”, “Kredi Derecelendirme Kuruluşları: Alternatif Arayışlar”, “Cari Açık Tartışmaları Gölgesinde Türkiye Ekonomisi”, “Türkiye-IMF İlişkilerinde Yeni Dönem” başlıklı analizlerini ve “AK Parti Türkiye Ekonomisi” adlı raporunu hazırladı.
Ekonomi alanındaki çalışmalarının yanı sıra enerji ekonomisi konularında farklı ve özgün çalışmalar ortaya koydu. Türkiye’de ilk kez enerji borsası hakkında “Türkiye’de Enerji Borsası” adlı analizi yayımladı. Ayrıca “Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru” gibi raporlarla da Türkiye’nin enerji merkezi rolünü analiz etti.
SETA Vakfı tarafından yayımlanan “Insight Turkey” dergisinin 2011 Kış sayısı ekonomi özel sayısının editörlüğünü yaptı. Meydan Yayıncılık tarafından yayınlanan “2000'li Yıllarda Türkiye'de Ekonomi ve Sosyal Politikalar” kitabının editörü olarak görev aldı.
Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi’nde aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları için Politik Ekonomi ve Türkiye Ekonomisi derslerini verdi. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) organizasyonunda birçok organizasyonda ekonomik işbirliği alanında ve özellikle de enerji konusunda katkılar sundu.
AK Parti Ar-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen “Siyaset Akademisi” için Türkiye’nin birçok ilinde Türkiye Ekonomisi ve Enerji Ekonomisi konularında dersler verdi.
Çok sayıda akademik çalışmalarımın yanı sıra, Sabah, Star, Yenişafak gazetelerinde ve Anlayış dergisinde güncel ekonomik sorunlara ilişkin makaleler yazdı. Ayrıca, 2014 yılından beri her hafta Cuma günleri TRT TÜRK “Ekonomi Dünyası” programında dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi.
AK Parti dönemindeki Türkiye Ekonomisini anlatan ve Yeni Ekonomiye geçiş sürecini açıklayan “Yeni Türkiye’nin Yeni Ekonomisi” başlıklı kitabı yayın aşamasındadır.
Halen, Yenişafak’ta haftanın iki günü ekonomi köşe yazarlığı yapmaktadır.
Üniversitelerde fakülte yönetim kurul üyesi, Senato üyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü görevlerini yürüttü. Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi (ADAM)’da ve İLMAR’da yönetim kurulu üyesi, İstanbul İktisatçılar Derneği’nde (İKDER) üye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitim gören öğrencilerin 1997 yılında kurdukları Wisdomnet derneğinin kurucularındandır.
İyi derecede İngilizce bilen Karagöl evli ve iki kızı Babasıdır.

Yorumlar (2)

ömer tanas 10 Yıl Önce

Allah yardimcin olsun ciktigin bu yolda insallah iyi yerlerde saf allrsin

Mustafa sarı 10 Yıl Önce

hayırlı uğurlu olsun...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.