Spor yapmak; hayatımıza katabileceğimiz olumlu yöndeki en büyük etkenlerden birisidir, şüphesiz.
Spor yapmak; yakalanma ihtimali yüksek olan hastalıklarımızın daha geç ve belki daha hafif yakalanmamızı sağlar.
Yakalandığımız romatizma, kalp, kanser, şeker hastalıkları ve hatta bazı psikolojik bozukluklar gibi hastalıkların tedavisinin olmazsa olmazı spor yapmaktır.
En azından yürümektir.
Temiz hava; bol oksijen alabilmektir.
1980 yılından itibaren rutin spor yapmaya çalışıyorum. Çeşitli yazılarımda, konuşmalarımda da spor yapmayı özendirip, insanları spora yönlendirmeğe çalışıyorum.
Devletin, belediyelerin, spor kurum ve kuruluşlarının, akademilerin de insanları spora özendirmeleri, desteklemeleri gerekmektedir.
Toplu halde halkın katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmalar, gösteriler, teşvikler veya çeşitli sosyal ve psikolojik motivasyonlar gerçekten alkışı hak etmektedirler.
Spor yapıp oksijen almak; insanların bedenlerini sağlıklı yapar ve psikolojilerini üst seviyede motive eder.
Spor, kendine güveni artırır.
Boş oturmak yerine yürümek, az çok bir şekilde spor yapmak, spora inanmak ve zaman ayırmak mutlaka gerekir.
İnsan kendini kötü (değersiz, yorgun, tasalı, üzgün, kederli ) hissedince spordan daha iyi bir ilaç bulamayacaktır; eminim.
Hem yürürken düşünmek, plan yapmak, kendinle sohbet etmek, hayal kurmak, hayallerini yaşamak, dua etmek ne kadar güzeldir.
Ben kendimden biliyorum; spor bağımlılık yapar; spor yapamadığım ara vermek zorunda kaldığım bir hafta gibi kısa bir süre bile beni rahatsız etmekte ve sanki çok ağır hastaymışım gibi kendimi hissetmeme sebep olmaktadır.
Elbet bir organizasyon düzenlenirken profesyonelce planlar yapılmalıdır. Profesyonel planları ancak profesyoneller yaparlar.
Dün Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düşünmüş ve yapmış olduğu spor aktivitesi olan halk yürüyüş ve maratonu çok güzel düşünülmüş; katılımcı ile buluşmuş ama maalesef iyi organize edilemediği için trafikte insanları çileden çıkartan uygulamalara sahne olmuştur.
Hâlbuki Erzurum’da eski hava alanı yolundan tutun da trafiği ve Erzurum’u rahatsız etmeyecek bir sürü yerde organizasyon düzenlenebilir. Organizasyon düzenlerken çift yönlü yollardan birisinde yürüyüş birisinde normal trafik iki yönlü seyredebilirdi.
Organizasyon sırasında KPSS sınavı da hesaba katılmamıştı. Bu zaten bir facia oldu!
Gene de olumlu düşünerek; bundan sonra her hafta daha güzel spor aktiviteleri düzenlenmesini umuyor; bekliyorum.
En büyük beklentim belediyelerden olmakla beraber; sadece belediyelerimizden değil; spor akademi ve okullarımızın, spor kurum ve kuruluşlarımızın da bu konuya eğilmelerini bekliyorum.
Sporla kalın, sağlıkla kalın!
Sabri TOPDAĞI 9 Yıl Önce
organi̇zasyonu yapanlarin yukarida yazilanlari bi̇lmedi̇ği̇ni̇ sanmiyorum. ama amaçlari spor akti̇vi̇tesi̇nden çok gösteri̇ş olunca en i̇şlek caddeler seçi̇lmek zorunda. sorgulayan ve eleşti̇ren az oldukça da ne yazik ki̇ bu şeki̇lde devam edecek.