Sadece üniversiteye değil, Erzurum’a, bölgeye ve hatta çevre ülkelere hizmet veren Araştırma Hastanesi’nde önemli sorunlara çözüm üretmek için yoğun bir mesai harcıyorlar.
*
Özellikle doktor açığı ve radyoloji bölümündeki eskiyen cihazlar, sağlık hizmetlerinde aksamalara yol açıyordu.
Ancak Rektör Hacımüftüoğlu ve ekibi, bu sorunların çözümü için hızla harekete geçti.
Sağlık Bakanı ile birebir yapılan görüşmeler neticesinde Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın mecburi hizmet statüsüne alındı.
Bu, doktor açığının giderilmesi adına atılmış büyük bir adım oldu.
Bunun yanında radyoloji bölümünde kullanılan eski cihazlar da yenileriyle değiştirildi.
Bu adımlar, hastanenin hizmet kalitesini artırdığı gibi, bölge halkına da büyük bir rahatlama getirecek.
Bölgeye ciddi hizmet veren Atatürk Üniversitesi’nin birde Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesi var.
Bu hastanede gözden geçirildi ve Atatürk Üniversitesi, araştırma kapasitesini güçlendirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım atarak Diş Hekimliği Fakültesi’nde Temel Diş Hekimliği Bilimleri Bölümünü hayata geçirdi.
Araştırma Üniversitesi doğrultusunda, araştırma kapasitesini güçlendirecek olan bu yeni bölüm hem akademik hem de bilimsel anlamda üniversiteye katkı sunarken, diş hekimi adaylarının eğitim kalitesini de üst seviyeye taşıyacak.
*
Rektör Hacımüftüoğlu’nun idareciliğinde, sadece mevcut sorunların çözümü ve aynı zamanda ileriye dönük projeler de hayata geçirilmeye çalışılıyor.
Üniversite bünyesinde bazı ilaçların Erzurum’da üretilmesi için girişimlerde bulunulduğu haberleri, bu şehrin sağlık alanında yeni bir üretim merkezi olabileceğinin sinyallerini verirken, ilaç ve aşı merkezlerinin kurulması yönündeki çalışmalarda da ciddi aşama kaydedildi.
Bu alanların stratejik öneme sahip olduğu ülke adına önemli kazanımlar sağlayacağı da önemli bir husus bence.
Rektör Hacımüftüoğlu, Erzurum’un yüksek irtifa avantajının katma değere dönüşmesi için üniversite olarak yoğun bir çaba sarf ettiklerini de belirtiyor.
Ayrıca Rektör Hacımüftüoğlu’nun ‘Bilim ışığında projeler üreterek sorunları sonlandırmaya çalışacağız’ sözü ise hem üniversite hem de şehir adına umutları da daha da artırmış oluyor.
*
Kamuoyunun yeni yönetime olan güveni ve desteği tam.
Atatürk Üniversitesi’nin sadece bilimsel başarılarıyla değil, toplumsal sorunlara duyarlılığıyla da dikkat çekiyor.
Üniversite şehirle bütünleşmiş bir üniversite hedefi doğrultusunda üniversite-toplum iş birliğini güçlendiren projeler üzerinde çalışıyor. Erzurum’a katkı sağlayacak yeni adımların hızla hayata geçirilmesi noktasında da büyük çaba var.
Öte yandan, özellikle rektör ve ekibinin mütevazı tavırları, halkla güçlü bağ kurmaları, vatandaşları ziyadesiyle mutlu ediyor.
*
Bu süreçte, Araştırma Hastanesi gibi kritik bir yapının iyileştirilmesi ve şehirdeki diğer sorunların çözümü için ortaya konan kararlılık, yeni yönetimin sorunlara ciddiyetle yaklaştığının göstergesidir. Atatürk Üniversitesi’nin bu yeni dönemi, Erzurum ve bölge için bir ‘yeniden doğuş’ ifadelerini de seslendiriyor gibi.
*
Şimdi gözler, bu hızlı ve etkili başlangıcın devamında.
Sağlıkta, bilimde ve toplumsal hizmetlerde atılacak yeni adımlar, sadece Erzurum’un değil, tüm bölgenin geleceğini şekillendirecek gibi görünüyor.
Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ve ekibine bu zorlu ama bir o kadar da onurlu görevlerinde başarılar diliyorum.
Erzurum’un ve bölgenin onları desteklemekten geri durmayacağına inanıyorum.
Bir hususu daha ifade etmeliyim ki, Müftüoğlu ve ekibi ifadesini de kullanırken Rektör Yardımcılığı görevini üslenen ve Rektör Ahmet Hacımüftüoğlu ile birlikte 20 yılı aşkın bir süredir bilimsel çalışmalar imza atan başarılı bilim adamı Prof. Dr. Hasan Türkez ve başarılı diğer bilim adamlarının ekibinde olmasıdır.
*
Son söz,
Bu umut dolu tabloyu hep birlikte daha da ileriye taşıyabiliriz.
Şehir için bilimle, çalışmayla ve el birliğiyle aydınlık bir gelecek kurabiliriz.