Electro World, Teknosa, Vatan ve Gold gibi sektörün devlerinin de Erzurum’da şubeleri bulunurken, BİMEKS’in mağazasını kapatması şehirde farklı yorumlara yol açtı.
2011 yılının Ağustos ayında 53. şubesini açan BİMEKS, aradan geçen bir yıllık süre zarfında istediği ciroyu yakalayamaması nedeniyle şubeyi kapattığı öğrenildi.
Vatandaşlar ise, BİMEKS'in Erzurum mağazasından haberdar olmadıklarını ifade ederek, tanıtım noktasında eksiklikler olduğunu belirttiler. İş dünyası ise Erzurum ekonomisine katma değer sunacak bir değerin şehirden gitmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ettiler.
Vatandaşlar ise, BİMEKS'in Erzurum mağazasından haberdar olmadıklarını ifade ederek, tanıtım noktasında eksiklikler olduğunu belirttiler. İş dünyası ise Erzurum ekonomisine katma değer sunacak bir değerin şehirden gitmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ettiler.
BİMEKS Genel Müdürü Arif Bayraktar, Erzurum mağazasının açılışında yaptığı konuşmada,
Doğu Anadolu'nun en büyük kenti Erzurum'da mağaza açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylemişti.
1990 yılında Akgiray Ailesi tarafından kurulan BİMEKS, 2007 ve 2008 yıllarında CNBC–E Business, Interpro Bilişim 500 tarafından Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi olarak değerlendirilmişti.
Müşterilerine Mayıs 2012 itibariyle, Türkiye’nin 41 şehrinde 66 adet mağazada toplam 40.230 m²’lik satış alanında bilişim teknolojisi, tüketici elektroniği, beyaz eşya ve küçük ev aletleri sunan Bimeks, Türkiye’nin lider ve öncü markalarından biridir.
Özgün hizmet ve perakendecilik konsepti ile mutlu, güvenli ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatan Bimeks, müşteri sadakatinde liderliğini korumaktadır.
2011 yılında Bimeks, verimliliğe odaklı politika ve uygulamalarına özkaynaklarını güçlendirme atılımını da ilave etmiştir. Bimeks’in toplam cirosu 2011 yılında 396 Milyon TL olarak gerçekleşmiş olup; Şirket son 8 yılda satış hacmini yıllık ortalama %40 oranında artırmıştır.
Bimeks’in hedefi, 2015 yılı sonunda 81 ilde toplam 154 mağazaya ulaşmaktır. Ortakları arasında Londra merkezli yatırım fonu RP Capital Grubu’nun da yer aldığı Bimeks’in çoğunluk hissesi Akgiray Ailesi’ne aittir. Bimeks, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başlayan ilk teknoloji perakende şirketidir.