Narman peri bacalarındaki hevesimiz, hayalimiz kursağımızda kaldı.

Kapadokya’nın, görsel güzelliği ile artık tüm dünyanın ilgi merkezi olduğu gerçek.

Her dönem yerli ve yabancı akınına uğrayan ve Türk turizminde de ciddi bir yeri olan Kapadokya, sadece bu görsel güzellikleri ile değil, farklı etkinlikleri ile de gözde bir konuma sahip.

Renkli özelliğinden biri de balon turları.

Euro olarak da fiyatlandırılan balon turları da Kapadokya’da revaçta.

Peki, Erzurum’un son zamanlarda turistik mekanlarından biri haline gelen, Milli Park edilerek koruma altına alınan Narman Peribacalarında balon turu mümkün mü?

Önceki Vali Okay Memiş’in, ayrı bir önem verdiği, neredeyse her ay bir defa gidip gördüğü Narman Peri bacalarında balon turu yapılmasını istediklerine dair de açıklamalarının olduğunu biliyoruz.

Basına da yansıyan balon projesinin gerçekleşmesini, hem de 2025 Turizm başkenti olduğu dönemde beklerken, haberler kötü geldi!

Bölgede yapılan incelemelerde balon için ters rüzgar belirdi ve böylesi bir balon turunun yapılamaz olduğuna kanaat getirildi.

Hem de bir balon uçurularak denendi bu.

Böyle bir balon turunun tehlikeli olduğu öğrenilince şok yaşandı ama bir yerde de ‘’iyi ki bu tetkik yapıldı’’ demekten alamıyor kendini insan!

Narman Peri bacalarında bir balon projesi böylelikle balon olarak kalırken, artık daha fazla yerli ve yabancı turist çekebilmek için başka yollar aramamız gerektiği sonucu ortaya çıktı.

Başka şeyler söylememiz gerekiyormuş cancağızım ve bu benim son kararımdır!

***

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Düşündüğünü söylemekten korkmaya başlarsa bir kişi, düşünmekten de korkmaya başlar! (Vedat Türkali)

DUVARIN DİLİ: Konu ne zaman senden açılsa kapatmaya kıyamıyorum!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.