“Devletin ve Erzurum’daki kalkınma ajanslarının vermiş olduğu hibe ve ekonomik teşvik sisteminden yararlanamıyoruz” diyen Alim daha sonra şunları kaydetti; “Yeni teşvik sisteminin en büyük payını güneydoğu aldı. 20 Haziran 2012 tarihinde yeni teşvik sisteminden Erzurum un diğer illere oranla en avantajsız il oldu. 2013 yılı Ocak - Şubat döneminde düzenlenen yatırım teşvik belgeleri adet bazında bir önceki yılın aynı dönemine göre Şanlıurfa ilinde 3 katına (8 adetten 24 adede), Diyarbakır ilinde ise 6 katına (4 adetten 23 adede) ulaşmış olup düzenlenen bu yatırım teşvik belgeleri ön görülen istihdamın Şanlıurfa ilinde yaklaşık 3 katına (264 kişiden 864 kişiye), Diyarbakır ilinde ise yaklaşık 11 katına ( 98 kişiden 1046 kişiye ulaşmışken Diğer taraftan baktığımız da 2013 Ocak ayında en fazla ihracat artışı sağlayan il Gaziantep 2 En fazla ihracat yapan 1000 firma sıralamasında İzmir ve İstanbul’un ardından 3. Sıradaki il Gaziantep olurken 5. Bölgede olan Erzurum da organize sanayi bölgesinde yer olmadığından gelen yatırımcı da geri dönmek zorunda kalmıştır.
Erzurum da kalkınma ajanslarının vermiş oldukları teşviklere baktığımız da yeterince tanıtım yapılamadığından özellikle KOBİ lerimiz verilen destek ve teşviklerden haberdar olmuyorlar ve olanlarda şartların ağır olduğundan yararlanamıyor.
Erzurum Genç Girişimci İş Adamları Derneği olarak kurulduğumuz günden bu yana girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlakının yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Başarıya ulaşmak için iş dünyası olarak insan merkezli düşünülmesi gerektiğinin biliyoruz.
Amacımız ağırlıklı olarak çok dinamik bir yapıyla Erzurum’un gündemine yerleşmiş bir STK haline gelerek çok daha güzel işler yaparak Erzurum gündemine sahip çıkmaktır.
ErzurumGiad olarak Erzurumlu iş adamına, tüccarına, sanayicisine, KOBİ’sine sahip çıkarak siyasi, bürokrasi ve iş adamlarını bir araya getirmektir. Ülke olarak hak etmediğimiz lüksü yaşıyoruz. Öncelikle işimize kaynaklarımıza ayırmamız lazım. İkincisi bir işi yaparken iyi çalışmamız fizibilitesini iyi yapmamız gerekir. Hakkıyla yapılan, dürüstçe yapılan her iş eninde sonunda bunu yapan kişiye artı değer olarak geri dönecektir. Yoksa kısa günün karına tamah edilirse o zaman kurumsallaşmayan, sürdürülmeyen işletmeler ortaya çıkar.”
Editör