VERGİ İNCELEMESİ NE OLDU?

Erzurum’da bir ihbar üzerine yaklaşık bir yıl önce Vergi İdaresi Başkanlığı müfettişleri tarafından otomotiv bayilerine yönelik başlatılan incelemenin sonucunun açıklanmaması, ‘sümen altı’ iddialarını gündeme getirdi.

23 Ağustos 2012 Perşembe 10:39
VERGİ İNCELEMESİ NE OLDU?
Onur SAĞSÖZ haberi...

Maliye Bakanlığı müfettişleri bir ihbar mektubu üzerine geçtiğimiz yılın ortalarında Erzurum’daki bazı otomobil bayilerini mercek altına almıştı. İddiaya göre bayilerin sattıkları otomobillerin değerlerinin altında faturalar kestikleri ve bu yolla devleti zarara uğrattıkları, ayrıca kestikleri faturaların iptalini sağlayarak devlete ödedikleri ÖTV’leri geri aldıkları öne sürülmüştü. Yapılan inceleme sırasında sadece bir firmanın sattığı bine yakın otomobilin faturalarında usulsüzlük bulunduğu ve bayilerin makbuzsuz ödemeleri ispatlayamadığı iddia edildi. Bu şekilde binlerce liralık haksız kazanç sağlayan bayiler hakkında Vergi İdaresi Başkanlığı Müfettişleri tarafından başlatılan incelemenin sonucunun kamuyouyla paylaşılmaması ‘sümen altı’ iddialarını gündeme getirdi. Aylar öncesinden tamamlanan inceleme sonucunun neden açıklanmadığı ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunup bulunulmadığı merak konusu oldu.

Editör

Son Güncelleme: 23.08.2012 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.