1960'lı yıllar. Devlet kalkınmayı amaçlanmış, yöreye devlet imkanlarını getirmek için seferber olmuş. Planlı kalkınma için kurulan DPT bölge için alt yapı çalışması yapıyor Bunun sonuçları kısa zamanda meyvesini veriyor ve Erzurum'da yatırım hamleleri geliyor. Bunun için:
1- Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünü,
2- Devlet Malzeme Ofisi Bölge Müdürlüğünü,
3- Karayolları Bölge Müdürlüğünü,
4- Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğünü,
5- Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürlüğünü,
6- Y.S.E. Yol, Su, Elektrik Bölge Müdürlüğünü,
7-TRT Bölge Müdürlüğünü,
8- Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğünü,
9- İş ve İşçi Bulma Kurumu Bölge Müdürlüğünü
10-Devlet Malzeme Ofisi Bölge Müdürlüğü kurulmuş,
Erzurum bölgenin genel bir kalkınma üssü olarak büyümeyi, kalkınmayı sürdürmüştür. 1985 Yılından itibaren bölge müdürlükleri il müdürlüğüne, şube müdürlüklerine dönüştürülmüş, küçültülmüş veya başka illere kaydırılmıştır,
Durum böyle olunca Başta Erzurum olmak üzere Kuzeydoğu Anadolu illeri Türkiye'nin en fazla göç veren ve en fakir illeri haline gelmiştir.
Evet geldiğimiz son noktada 1960'lardan beri gerek Erzurum'a ve gerekse tüm Doğuya radyo ve televizyon yayınlarıyla hizmet eden Erzurum RADYOSU kapatılmakla veya küçültülerek Diyarbakır bölge müdürlüğüne bağlı şube konumuna getirilmek üzeredir.
Bir kültür kurumu olarak çok sayıda sanatçı yetiştiren, çok sayıdaki saz ve söz sanatçısının çıkmasına tele teşkil etmiş, şehrimizi ve bölgemizi ilgilendiren pek çok kültür programına imza atmış olan TRT Erzurum Radyosu artık belirsiz bir dönüşüm sürecine girmiştir.
Çocukluğumda ve gençliğimde Transistorlu radyoların elimizden düşmediği, Raci Alkır, Suat Işıklı, Muharrem Akkuş, Bedia Akartürk, Ali Ekber Çiçek gibi sanatçıların seslendirdiği türkülerle büyümüş, arkası yarın programlarıyla, halk hikayeleriyle yetişmiş, radyo yayınlarıyla anlatılan maçları ve dünya kupası maçlarını zevkle dinlemiş bir kuşağız.
Şahsen Ben 70 yıla yakın hizmet veren bir kurumun kapatılmasının doğru olmadığını beyan ediyor, yetkililerin, siyasilerin ve şehrin Belediye başkanlarının bu güzide kurma sahip çıkmalarını özellikle rica ediyorum. Kurum hantal olabilir. Ancak kimler bu hantal yapıya sebep olduysa öncelikle onlara bu başarısızlık sorusu sorularak cevabının araştırılması taraftarıyım. İşten anlamayanları kuruma dolduran yetkililerin niye böyle yaptınız sualine muhatap olmalarını beklemekteyim.
TRT Erzurum Bölge müdürlüğü revize edilebilir. Buna diyeceğim yok. Ama kapatılması, küçültülmesi veya başka bir bölgeye bağlanmasının iyi olmayacağı kanaatindeyim.
Öncelikle Siyasi Parti yetkililerinin konuyla ilgili kamu oyunu bilgilendirecek ve içimizi rahatlatacak açıklamalar yapmalarını gönülden beklemekteyim.
Sorum şu: TRT Erzurum Radyosu bugünkü haliyle kalacak mı? Kalmayacak mı?
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.