AKDAĞ: HERKESİ SÜT İÇMEYE DAVET EDİYORUM

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 478 yıldan bu yana kesintisiz devam eden 1001 hatim duasına katılmak üzere Erzurum'a geldi.

20 Ocak 2012 Cuma 15:26
AKDAĞ: HERKESİ SÜT İÇMEYE DAVET EDİYORUM
Bakan Akdağ, Erzurum Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'de hekim ve hemşire sıkıntısı olduğunu ve bunun önünü açmak amacıyla yabancı doktorların Türkiye'ye gelip çalışmasına izin verdiklerini ifade etti. İranlı hemşire ve hekimlerin Türkiye'ye yönelik 'istihbarat ya da rejim ihracı' gibi düşüncelere sahip olacaklarına dair iddiaları komplo teorisi ve saçma olarak nitelendiren Akdağ, "Arkadaşlar bu komplo teorileriyle ne milletin kafası bulandırılsın ne de Türkiye'nin küçük bir ülke olduğu gibi bir takım duygular uyandırılsın. Bunlar çok yanlış düşünceler. Biliyorsunuz Türkiye'de yabancı doktorlar, hemşireler çalışacak. Her ülkeden gelip çalışabilir. Türkiye çok büyük bir ülke. Yeter ki okudukları, eğitim aldıkları fakülteler, öğrenim gördükleri yerler denkliği Yüksek Öğretim Kurumu'nca kabul edilen, doğru dürüst üniversite olsun ve Türkçe'yi iyi bilsinler. Biz neden yabancı uyrukluların önünü açtık? Türkiye'de hemşire ve doktor eksiği var. Doktor ve hemşire kardeşlerimiz mesleklerini icra ederken büyük iş yükü altında sıkıntı çekiyor. Vatandaşlarımız için de sıkıntı oluyor. Dolayısıyla bağışlayın tırnak içinde söylüyorum, saçma sapan iddiaların arkasında durmak bir kenara, bunları konuşmakta bile bir yarar yok" diye konuştu.
Bakan Akdağ, ayrıca sütün sağlıklı bir gıda olduğunu belirterek, "Herkesi süt içmeye davet ediyorum" dedi. Bakan Akdağ, sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğini de kaydederek, 80 kilonun altına düştüğünü söyledi. Akdağ, daha sonra 478 yıldan bu yana Erzurum'da kesintisiz devam eden 1001 hatimlerin duasına katılmak üzere Ulu Camii'ne geçti.

Editör

Son Güncelleme: 20.01.2012 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.