Asteksan ile BAE arasında savunma sanayi işbirliği

Asteksan ile Birleşik Arap emirlikler (BAE) arasında savunma sanayii iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

admin
admin
03 Temmuz 2024 Çarşamba 06:55
Asteksan ile BAE arasında savunma sanayi işbirliği

BAE Tedarik Kuruluşu BAE’li şirket yöneticilerinin Asteksan arasında iki mutabakat muhtırası imzalandı. 2023-2025 yılları arasında 15 milyon dolarlık bir anlaşma imzalanırken, ilk verilerin Eylül ayında gerçekleşeceği bildirildi.

Asteksan ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yoğunlaşan savunma sanayii iş birliği ilişkilerinin devamı olarak iki ülke devlet yetkilileri ve iki ülke şirketleri Ankara’da bir araya geldi.

Askteksan adına projenin sorunsuz uygulanması ve satış sonrası hizmetlerin sunulması için en etkin şekilde işbirliği yapmayı taahhüt eden Emre Aksakallı, BAE kurumları, düzenleyiciler ve yerel endüstri ile de gerekli adımları koordine ettiklerini belirtti.

Aksakallı, “2021 yılından itibaren öğrencilerim ile gerçekleştirdiğim bu hayal, şuan büyük projelere imza atıyor, maddi getirisi tartışılamaz, ama manevi mutluluğu hiçbir şeye değişilmez.” dedi.

Bu projenin, Asteksan için sadece bir iş fırsatı değil, aynı zamanda ülke çıkarları doğrultusunda gelecek vadeden fırsatların bir dayanağı olduğuna dikkati çeken Aksakallı, projenin devamı için de Erzurum’da yapılacak olan fabrika ile Sinop’tan ve Mersin’den yurt dışına ihraç için hazırlıklarının olduğunu sözlerine ekledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.