Tam donanımlı hamam olarak adlandırılan kısım ile düğün salonu için yapılan harcamanın toplam maliyetin sadece yüzde birine mal olduğu bildirildi
İl Özel İdaresi tarafından bina içerine yaptırılan hamam ve saunanın hukuki problemler nedeniyle kiraya verilemediği belirtildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, tam donanımlı hamam olarak adlandırılan kısım ile spor ve düğün salonu için yapılan harcamanın toplam maliyetin sadece yüzde birine mal olduğu bildirildi.
Açıklamada, yapılan hamam, sauna, spor ve düğün salonunu ile devletin milyarlarının çar çur edilmediği aksine çok daha az masrafla ihtiyacın giderildiği ifade edildi.
Diğer taraftan yapılan hamam sauna ile düğün ve spor salonunun geçen 3 yıl içerinde hangi hukuki problemler nedeniyle kiraya verilmediği ve boş bekletildiği konusunda ise geniş bir açıklama yapılmadı.
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, Genel Sekreterlik bodrum katına yaptırılan hamam, sauna, spor ve düğün salonunun hukuki problemler nedeniyle kiraya verilemediği, ve maliyetin yapılan toplam harcamanın yüzde birini geçmediği bildirildi.
Hamam değil duş alma yeriymiş
Geçtiğimiz hafta içerisinde gazetemizde yer alan “ Meclise süs havuzu” haberi şehirde bomba etkisi yaratırken, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından dün bir açıklama yapıldı.Yapılan açıklamada, hizmet binasının yapıldığı arsa üzerinde eskiden yemekhane ve düğün salonu olarak kullanılan binaların olduğu belirtilerek, “İl Genel Meclis binasının Projesi yapılırken yıkılacak olan bu binaların hizmet ettiği sosyal amaçları karşılamaya matuf olmak üzere binanın bodrum katında aynı amaçla spor ve düğün salonu ile spor yapan kişilerin duş ve sauna ihtiyacını karşılayacak şekilde abartısız olarak projelendirilmiş ve projesine uygun olarak inşa edilmiştir. ” denildi.
Maliyet çok düşükmüş
Söz konusu tesisin 20.10.2011 tarihinde kesin kabulünün yapıldığı da belirtilen açıklamada, hamam, sauna ile spor ve düğün salonları için yapılan harcamanın toplam maliyetin yüzde birini geçmediği vurgulandı. Açıklamada, “ idaremiz mali yönden Sayıştay denetiminden, diğer işlemler yönünden ise Mülkiye Müfettişlerinin denetiminden geçmiş olup bu denetimlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir” görüşlerine yer verildi.
Kamu personeli için yapılmış
Genel Sekreter Vekili Mücahit Ercoşkun imzasıyla gönderilen açıklamada söz konusu hamam, sauna ile düğün ve spor salonlarının İl Özel İdaresi personeli ile diğer kamu personellerinin kullanımına sunulmak üzere yapıldığı ve kamuya açık hizmet vermesinin amaçlandığı belirtildi.
Hukuki Problemler engel olmuş
Açıklamada, tesislerin işletmesinin kiraya verilmesinin düşünüldüğü ancak yaşanan hukuki problemler nedeniyle gerçekleştirilemediği vurgulandı.
Tasarruf yetkisi belediyede
Açıklamada bu tesislerde tasarruf yetkisinin artık belediyede olduğu da belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi, “6360 sayılı On üç ilde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe kurulması ile bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun 6 Aralık 2012 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi üzerine Büyükşehir İl Özel İdarelerinin kapatılarak Büyükşehir Belediyelerine devri öngörüldüğünden ve söz konusu yasa ile getiren bir takım kısıtlamalar nedeniyle söz konusu yerin kiralanması yada kullanımı konusunda ki tasarruf yetkisinin kısıtlanmaması açısından bu hususun söz konusu tesislerin devredileceği idare tarafından takdir edilmesi gerektiği kanaati hasıl olmuş ve bu sebeple kiraya verilmesinden vazgeçilmiştir. Kampüs şeklinde yapılanması olan tüm kamu kuruluşlarında personelin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla spor,düğün ve toplantı salonları sauna ve duş ihtiyacı için uygun ortamlar sağlanmaktadır.Bu amaçlarla yapılmış olan tesislerin İl Genel meclis binasının zemin katında yapılmasının düşünülmesi devletin milyarlarının çar çur edilmesi değil bilakis çok daha az masrafla bu ihtiyacın giderilmesidir”
BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR
Diğer taraftan Erzurum İl Özel idaresi tarafından yapılan açıklamayı yetersiz bulan vatandaşlar aşağıda ki sorularında yanıt bulmasını istediler.
“ Personel ve diğer kamu personeli için yapıldığı belirtilen tesisler neden 3 yıl boyunca hizmete açılmadı?”
“ Bu güne kadar tesisleri kiralamak için herhangi bir müteşebbis müracaatta bulundu mu?”
“Eğer bulunduysa tesisler neden kiraya verilmedi? “
“Hamam sauna ile düğün ve spor salonunun toplam maliyeti ne kadar?”
“ 2012 Aralık ayına kadar bu tesisler neden kiraya verilmedi? Veya İl Özel İdaresi tarafından neden işletmeye açılmadı veya açılamadı?”
“ Kiraya verilmesi düşünülerek yapılan tesisler için herhangi bir ihale düzenlendi mi? Eğer düzenlendiyse katılım oldu mu? İhale düzenlenmediyse gerekçesi nelerdir? “
“ Açıklanan hukuki problemler nelerdir. Buranın kiralanmasına İl Özel İdaresi içerinde karşı çıkanlar mı olmuştur. Olmuşsa gerekçesi neler”
Editör
Son Güncelleme: 15.05.2013 16:19