Erzurum’da 15 Temmuz şehitleri anıldı

Erzurum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

admin
admin
16 Temmuz 2024 Salı 07:10
Erzurum’da 15 Temmuz şehitleri anıldı

Erzurum'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, kent genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılmaya başladı.

Etkinlikler, Asri Mezarlık'taki şehitlikte gerçekleştirilen programla başladı. Bu programda Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi ve şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı. Anma programının ikinci durağı ise Kars Kapı Şehitliği oldu.

Etkinliklere katılanlar arasında Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, kurum yöneticileri, şehit yakınları, polis ve askerler yer aldı.

Ayrıca, Şehit Kubilay Karaman'ın babası Vedat Karaman ve Şehit Abdulkadir Güngör'ün babası Muktedir Güngör de anma törenlerine katılarak duygusal anlar yaşadı.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Erzurum'da şehit yakınları da ziyaret edildi. Bu çerçevede, Vali Mustafa Çiftçi, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda bombalı saldırıda şehit olan Murat Ellik'in ailesini ziyaret etti Lala Mustafa Paşa Camii'nde öğlen namazından önce okunan Mevlid-i Şerif ve hatimle devam devam edilen program, yapılan dualarla tamamlandı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Erzurum15 TemmuzŞehitler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.