GSF’DEN MUHTEŞEM TİYATRO GÖSTERİSİ

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen tiyatro gösterisi izleyenleri büyüledi.

14 Mayıs 2013 Salı 17:12
GSF’DEN MUHTEŞEM TİYATRO GÖSTERİSİ
Bu yıl 17.si düzenlenen Kısa Oyun Yazım Yarışmasındaki ödül alan oyunların sahnelenmesini “Biz yazdık, biz oynuyoruz” sloganıyla gerçekleştiren Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, sadece eğitim vermekle yetinmeyip, verdikleri eğitimi üretime dönüştürmeyi de başarabildi.

ÖĞRENCİYE FIRSAT SUNULDU

Etkinliğin koordinatörlüğünü ve 4 kısa oyundan ikisinin yönetmenliğini yapan Bölüm öğretim üyesi Yard.Doç.Dr. Bünyamin Aydemir, amaçlarının sadece eğitim vermek değil, aynı zamanda hünerlerini gerçekleştirmek için öğrencilere fırsatlar sunmak olduğunu belirterek, “Fırsatlar sunulduğunda öğrencilerimizin neler başarabileceğini somut olarak bu etkinlik kapsamında görmüş olduk” dedi.

ÖDÜL ALAN OYUNLAR

Bölüm olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 17.si yapılan “Kısa Oyun Yazım Yarışması”nda dereceye giren oyunların sahnelenmesini içeren etkinlikte toplam 4 kısa oyunun yer aldığını, her bir oyunun ortalama 30 dakika sürdüğünü açıklayan Yard.Doç.Dr. Aydemir, oyunların 13-18 Mayıs tarihleri arasında seyircilerle buluşacağını söyledi.

YAZARLIK ÖĞRENCİLERİ YAZDI, OYUNCULAR OYNADI

Bünyamin Aydemir bahar Şenlikleri kapsamında Atatürk Üniversitesi Rektörü’nü temsilen gerçekleştirilen çalışmaların hem süreç, hem de sonuç itibariyle oldukça verimli ve başarılı geçtiğini anlatarak, oyunların bölümün Dramatik Yazarlık Sanat Dalı öğrencileri tarafından yazıldığını, Oyunculuk sanat dalı öğrencileri tarafından da oynandığını dile getirdi.

Yarışmada ödül alan ve sahnelenen oyunların, “Ota Benga”, “Ölümcül Albino”, “Rüküş Asil” ve “Tanrının Ölü Çocukları” adlarını taşıdığını da dile getiren Aydemir, kendisinin “Ota Benga” ile “Rüküş Asil” adlı oyunların yönetmenliğini yaptığını, bundan da büyük kıvanç duyduğunu ifade etti.

Yönettiği Ota Benga adlı oyunun “bilim faşizmi”ni, emperyalizmin bilim ayağını konu aldığını ve aslında tarihsel bir kişiliği yansıttığını belirten Aydemir, Rüküş Asil adlı oyunda ise iki uç kültür arasına sıkışan bir kadının gel gitleri konu edinildiğini söyledi.

İŞTE YAZARLAR VE OYUNLARI

Ota Benga adlı oyunun yazarının 2. Sınıf öğrencisi Ziya Kibar, Rüküş Asil adlı oyunun yazarının 1. Sınıf öğrencisi Yasemin Topuz olduğunu da sözlerine ekleyen Aydemir, Ölümcül Albino adlı diğer oyunun 1. Sınıf öğrencisi Burak Codur tarafından yazıldığını, Tanrının Ölü Çocukları adlı oyunun ise 2.sınıf öğrencisi Burak Çapan tarafından kaleme alındığını açıkladı.

Editör

Son Güncelleme: 14.05.2013 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.