İşte o adaylar!

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü için sadece Erzurum’dan 70 akademisyen başvuruda bulundu, mülakata tabi tutuldu.

admin
admin
22 Temmuz 2024 Pazartesi 07:11
İşte o adaylar!

5 dekanın, 1 rektör yardımcısının talipli olduğu rektörlük koltuğuna oturmak isteyenlerden 9’unun bayan olması dikkatlerden kaçmadı.

11 aday ile Mühendislik Fakültesi başı çekerken, Ziraat Fakültesi 8, Tıp Fakültesi ile Eğitim Fakültesi 7’şer adayla ön sıralarda yeralan fakülteler oldular.

Günlerdir merak ediliyordu.

Atatürk Üniversitesi rektörlüğü için Erzurum’dan kimler YÖK’e başvuruda bulundu?

Hengi fakülteden kimler aday?

Bayan aday sayısı kaç?

İşte tüm bunlara cevap verecek bir haberimiz..

En fazla rektör adayını 18 akademisyen ile Mühendislik Fakültesi çıkartırken, onu 8 adayla Ziraat Fakültesi, 7’şer adayla Tıp Fakültesi ve Eğitim Fakültesi izliyor. 5 fakülte dekanı ile 1 rektör yardımcısının aday olduğu rektörlük için bayan aday sayısının da fazlalığı dikkat çekiyor. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Önder Çalmaşur, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ufuk Şimşek, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yavuz Selim Sağlam, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Necip Fazıl Kishalı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yunus Berkli, rektörlük için başvuruda bulunan üst yönetici isimler.. Erzurum’dan başvuru yapanlar arasında sadece tek rektör yardımcısı Prof.Dr.Turgut Göğebakan’ın olması dikkat çekiyor.

Daha önceki rektörlük seçimine oranla dikkat çeken bir başka ayrıntı da, ilk defa kadın akademisyenlerin rektörlük için başvuruda bulunması.. Çeşitli fakülte ve yüksek okullara mensup tam 9 bayan akademisyen, rektörlük için talepte bulundu, Ankara’da mülakata girdi.

Elbette ki adaylar sadece Erzurum’dan başvurmuyor.

Hatta YÖK’e başvuruda bulunmuş ama mülakata katılmayan akademisyenlerin de bulunduğu bilgisini de edinmiş bulunmaktayım.

Farklı illerden de rektörlük koltuğu için YÖK’e gidenler var.

İşte Atatürk Üniversitesi rektörlüğü için sadece Erzurum’dan YÖK’e başvuran, mreakları gideren profesör akademisyenler şunlar:

Remzi Şahin, Yavuz Selim Sağlam, Süleyman Çiğdem, Eyüp Şimşek, Ömer Selim Yıldırım, Gökhan Ömeroğlu, Fahri Yavuz, Songül Cömertkılıç, Osman Nuri Ata, Yasin Kurban, Erol Yıldırım, Yüksel Özdemir, Önder Çalmaşur, Recep Orbak, Mustafa Erat, Yücel Kadıoğlu, Kemal Doymuş, Yüksel Göktaş, Fatma Gecikli, Necip Fazıl Kishalı, Aslan Gülcü, Ahmet Hacımüftüoğlu, Murat Çelik, Cavit Yeşilyurt, Ahmet Kızıltunç, Serkan Yıldırım, Lokman Turan, Muhammet Kızılgeçit, Erdal Aydoğan, Hayrunissa Nadaroğlu, Vecihi Yiğit, Ali Sinan Bilgili, İlhami Gülçin, Faris Karahan, Medine Güllüce, Yunus Berkli, Mevlüt Özben, Alparslan Dilsiz, Ali Şahin, Nesrin Yıldız, Yusuf Akan, Ufuk Şimşek, Mutlu Kundakçı, Vedat Dağdemir, Esabi Başaran Kurbanoğlu, Tevhit Karacalı, Abdulkadir Cüneyt Aydın, Muhlis Macit, Bülent Çavuşoğlu, Mehmet Serdar Erciş, Ayhan Çelik, Ertan Yıldırım, Ahmet Erdoğan, Zeynep Yeşil, Meltem Alkan Melikoğlu, Turgut Göğebakan, Nihat Kılıç, Mustafa Atasever, Serdar Sevimli, Muhammet Dursun Kaya, Ahmet Şahin Zaimoğlu, Reşat Acar, Ahmet Gökhan Yazıcı, Muhammed Atamanalp, Saltuk Buğrahan Ceyhun, Mükerrem Kaya, Ömer Gündoğdu. Fatih Coşkun Ertaş, Abdulmecit Kantarcı, Zeynep Karaman Özlü.

Editör

Son Güncelleme: 25.07.2024 07:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.