Milli boksörün ani ölümü şüpheli bulununca otopsi yapıldı. Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Uçar'dan alınan örnekler kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Trabzon Adli Tıp Kurumu, boksör Uçar'ın kesin ölüm nedeni hakkında görüş bildiremeyince örnekler, bu kez İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda incelenecek örneklerle Mehmet Ali Uçar'ın kesin ölüm nedeni belirlenmeye çalışılacak.
Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Şeyhhasan köyünde dünyaya gelen Mehmet Ali Uçar’ın çocukluğu, ailesine tarlada yardım ederek ve çobanlık yaparak geçti. 15 yaşında iken Erzurum merkezinde oturan ağabeyi Binali Uçar’ın yanına yerleşen Mehmet Ali Uçar, çok sevdiği boksa Yolspor’da başladı. Antrenör Adnan Kul ve Cahit Himoğlu’nun gözetiminde antrenmanlara başlayan Mehmet Ali Uçar, ilk resmi maçına, 1986 yılında 16 yaşında iken Rize’de yapılan grup maçlarında 71 kiloda çıktı ve üçüncü oldu. Boksa başladıktan 2 yıl sonra milli formayı giydi. Mehmet Ali Uçar, 71 kiloda başladığı boksu ağır siklette bıraktı. Yurt içi ve dışında birçok altın madalya kazandı. Mehmet Ali Uçar, 5 Türkiye Şampiyonluğu, 7 Türkiye ikinciliğinin yanı sıra Yugoslaya'da Belgrad Boks Turnuvası’nda ikinci, Romanya Altın Kemer Boks Turnuvası’nda üçüncü, Uluslararası Atatürk Kupası birincisi, Uluslararası Ahmet Çömert Boks Turnuvası’nda 3 kez üçüncü, bir kez de ikinci, Rusya’da yapılan uluslararası Sivas Topan Turnuvası'nda finalde kaybederek ikinci oldu.
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan Mehmet Ali Uçar, 1999 yılında Türkiye Şampiyonluğu'nun ardından kulak, burun ve boğaz kısmında ‘Nazofarenks SA’ hastalığına yakalandığını öğrendi. Erzurum Cemal Gürsel Spor Salonu’nda Sinan Şamil Sam ile çıktığı jübile maçında çok sevdiği boksu bırakarak ringlere veda etti.
Erzurum'da kanser hastalığı tahminiyle 10 Temmuz günü hayatını kaybeden milli boksörün 43 yaşındaki ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör