Öğretmen bereketi…

Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü sayesinde Türkiye’de öncü illerden biri olan Erzurum, son 6 ay içerisinde ülke genelindeki 6 bin 297 öğretmenin ziyaretine uğradı.

admin
admin
01 Eylül 2024 Pazar 13:01
Öğretmen bereketi…

Vedat REFAYELİ 

Dün gibi hatırlıyorum. 2004 yılında Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü tesislerinden birisinin Erzurum’a yapılmasının faydaları anlatılırken, pek çoğumuz için çok da anlam ifade etmiyor, sıradan bir yatırım olarak görülüyordu.

Aziziye bölgesinde 70 dönem alanda yaptırılan ve bir ara Van’a kurulması için uğraş verilen o tesisler, bugün meyvelerini tam vermeye başladı.

Hemen hemen her yıl eğitim ve öğretim yılı öncesi binlerce, Milli Eğitim Müdürü, yönetici, öğretmen Erzurum’a geliyor, yeni mevzuatlar konusunda bilgilendiriliyor.

İç turizm için de önemli hareketlilik ve katkı sağlayan tesisler, her yıl sadece öğretmenlere değil, okul yöneticilerine de hizmet veriyor ve bu sayede ülke genelindeki çok sayıda öğretmenin bir şekilde yolu Erzurum’a düşmüş oluyor.

Çünkü bunun bir benzeri de sadece Yalova’da var.

***

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de Erzurumlu olması sebebiyle daha fazla eğitimin verildiği Aziziye Hizmet İçi Eğitim Merkezi, bu yıl da maarifçilerimiz tarafından dolup taştı.

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen eğitim seminerleri için sadece son 6 ay içinde ülke genelindeki 6 bin 297 camia mensubunun gelmiş olması aslında herşeyi anlatıyor.

Öğretmenler ile birlikte ailelerinin de gelip 480 yatak kapasiteli tesislerde konaklıyor olması, Erzurum’un ne denli önemli bir il’e kavuştuğunu anlatmaya yetiyor da artıyor bile.

Son 6 ay içerisinde Erzurum’a gerçekleşen ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen eğitimler için gelen öğretmenler sadece eğitimden geçmedi, şehrin tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret etti, bir anlamda ekonomiye de ciddi katkılarda bulundular.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.