Neredeyse 20 yıllık bir eğitim geçmişine sahip. Gerek bölgede, gerekse ülke genelinde önemli çalışmaların ve etkinliklerin gerçekleşmesine ön ayak olup, oldukça yetkin mezunlar vermiş; okuyan ve yazan dağarcığa ciddi katkılarda bulunmuştur.
Bölüm genel olarak edebi alanların hemen hepsine dönük eğitim müfredatı işlerken, özelde ise tiyatro oyun yazarlığını merkeze almakta. Elbette müfredatında sinema da, yani kısa veya uzun metrajlı film - senaryo yazımından belgesel ve reklam yazarlığına varıncaya kadar geniş bir çeper de yer alıyor.
Yine bir bilgi olarak, bölümün yazım yeteneği ve yatkınlığı ölçen yetenek sınavlarıyla öğrenci aldığını da belirtelim. Sınavlarını her yıl Eylül ayı başı veya Ağustos sonu gibi gerçekleştiren bölümün, ayrıca lisans haricinde yüksek lisans (master) programı olduğunu da duyuralım.
...
Bu kısa tanıtımı, bölümün özellikle son yıllarda bir hayli önemli çalışmalara imza atması sebebiyle kaleme aldık.
Elbette hepsini tek tek buradan anlatacak değiliz, fakat bir iki noktayı da paylaşalım buradan.
Örneğin şiir, öykü, kısa film ve oyun yazım alanlarında ülke genelinde ödüller kazanan bir çok mezun var.
Devlet Tiyatrosu edebi kurulundan geçen ve oynanması uygun görülen oyunların yazarları da var bölümün.
Çok sayıda mezun sinema ve dizi sektöründe çalışmakta.
Yine dramaturg ve sahne amiri olarak devlet tiyatrolarında ve bazı şehir tiyatrolarında çalışan mezunlar var.
Kültür Bakanlığında ve belediyelerin Kültür Müdürlüklerinde çalışan mezunlarla birlikte basın sektöründe çalışan mezunların olduğundan da söz edelim elbette.
Ayrıca öğrenci ve mezunlar arasında başta Erzurum olmak üzere bir çok kentte tiyatro grupları kurup oyunlar çıkaran mezunları da sıralayabiliriz.
Bunların dışında bazı bölüm içi çalışma ve etkinliklerin ulusal ve uluslar arası festivallerde temsil edildiğinin de altını çizmekte yarar var.
...
Bölüm önümüzdeki günlerde bir etkinliğe daha start verecek.
Etkinlikte, bu yıl 17.si düzenlenen Kısa Oyun Yazım Yarışmasında dereceye giren oyunlar sahnelenecek.
Toplam 4 kısa oyun, Mayıs'ın 13 ile 18'i arası Fakülte Tiyatro sahnesinde seyirciyle buluşacak.
Oyunların yazarları Ziya Kibar, Burak Çapan, Yasemin Topuz ve Burak Codur adlı öğrenciler.
Henüz öğrenci olmalarına rağmen, dahası ikisi 1. sınıf, diğer ikisi de 2. sınıfta olmalarına rağmen oldukça başarılı oyunlar kaleme alan ve yarışmada ödüle layık görülen bu yazarları bu sütunlar aracılığıyla bir kez daha kutluyorum.
Sahnelenecek oyunların ikisini şahsım yönetmekle birlikte, aslında oyuncusu, tasarımcısı ve dramaturguyla kolektif bir iş gerçekleştirildiğini söylemek isteriz.
Üniversite'nin Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında yer alan ve 13'ünde seyirciyle buluşacak olan oyunları seyretmeye davet ediyoruz sizleri.
Hem 4 tiyatro oyunu seyredeceksiniz, hem de öğrencilerin başarılarına tanıklık edeceksiniz.
Editör
Son Güncelleme: 02.05.2013 16:24