Yapışık aşıklar!

Öyle birbirlerine alışmışlar ki, aynı gün işe girmiş aynı gün emekli olmuşlar..

admin
admin
06 Eylül 2024 Cuma 06:47
Yapışık aşıklar!

Vedat REFAYELİ

Halk ozanları dünyasında Rahim Sağlam denince İhsan Yavuzer, İhsan Yavuzer denince Rahim Sağlam akla gelir.

Yapışık ikizler gibi bunlar da adeta yapışık aşıklar. Her nerede ne proğram olsa illa ki birlikte giderler.

Arkadaşlıkları o kadar eskiye dayanır ki, kimse onları birbirinden ayırmaz, anmaz.

Birbirlerine hısım da olan Erzurumlu halk ozanlarının bir başka ilginç özelliği de var, o da aynı gün işe girmeleri, aynı gün aynı saatte emekli olmaları.

Büyükşehir Belediyesi ESKİ’de çalışırken aynı birimde de beraber olan sevilen halk ozanları, nöbet saatlerini bile aynı saatlere koyduracak kadar birbirlerine bağlılar..

Birlikteliğin, ortak aklın en güzel örneklerini sunana ikili, zaman zaman aralarında küçük tatsızlık, küskünlük olsa da bunu ileri boyutlara götürmez, bir son nokta koyarlar.

En son Kültür Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivali kapsamında Kale önü etkinliklerinde sahne alan ikili, yine yanyana fotoğraf verdiler.

Kardeşin kardeşle küs olduğu günümüzde görenlerin de hayranlıkla izlediği ozanlar, yedikleri, içtikleri ayrı gitmemesi ile herkeslere de aslında ayaklı mesaj veriyorlar.

Allah birlik ve beraberliklerini daim etsin, bu benim son kararımdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.