Yıkılmadım, ayaktayım!

admin
admin
13 Ekim 2024 Pazar 12:28
Yıkılmadım, ayaktayım!

Vedat REFAYELİ

12 Şubat 2020 yılıydı yazdığımda.

Tarihi çok eskilere dayanan, ata-dede yadigarı tarihi Hasankale (Pasinler) Gar binası, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yol genişletme çalışması sebebiyle yıkılacaktı.

Yıkım kararına son derece sıcak bakılıyordu ve ben de işte o tarihte bu sütunlarda içimin cız ettiğini, yıkılmasının doğru olmayacağını dile getiren bir yazı kaleme almıştım.

Sadece o ilçede yaşayan insanların değil, Erzurum merkezdeki insanların da bir şekilde anılarının olduğu o gar binasının şükür yıkılmayacağını, bu konuda Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun karar aldığını öğrendim, nasıl mutlu oldum anlatamam.

4055 sayılı kurul kararı ile tescillenen bina ile ilgili karar, milli şuur, tarih bilinci, “yaptım oldu” kültürüne galip geldi.

O ilçede doğan birisi olarak, benim de acı-tatlı bir çok anıma şahitlik eden bu binanın yıkılmaması konusundaki kurul kararına imza koyanları alkışlıyor, teşekkür ediyorum.

‘’Yıkılmadım, ayaktayım’’ diye yüksek sesle bağırdığını hissettiğim o bina gibi siz de çok yaşayın, bu benim son kararımdır.

Editör

Anahtar Kelimeler:
YıkılmadımAyaktayım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.