Hayırlı müşterinin hayrını gördü!

Sayesinde parmakla gösterilen tezhip sanatçısı oldu.

admin
admin
22 Temmuz 2024 Pazartesi 06:50
Hayırlı müşterinin hayrını gördü!

Vedat REFAYELİ

Erzurumlu kafe işletmecisi Hasan Tahsin Yavilioğlu, kendi halinde biri iken, tanıştığı bir müşterisi sonrası bambaşka bir dünyanın, tezhip sanatının içinde buldu kendini, yaptığı eserleri ile farkındalık oluşturdu.

Çok da sık rastlanmayan ve de bilmenizi istediğim Hasan Tahsin Yavilioğlu’nun bu ilginç hikayesi kısaca şöyle.

Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü mezunu, Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla Çifte Minareli medresede açılan tezhip kursunun hocalığını yapan Aslı Meva Ötügen, arkadaşlarıyla birlikte 3 Kümbetler civarında bulunan Yavilioğlu Konağı kafesine gider.

Burada kafe işletmecilerinden Hasan Tahsin Yavilioğlu ile tanışan Ötügen, tezhip sanatından behseder ve gerekirse kısa süre içerisinde eserler ortaya çıkabileceğini söyler.

Bu tür yönlendirmeler devam edince, eline kalemi, fırçayı alan Yavilioğlu, tezhip sanatına başlar.

Türk süsleme sanatlarından biri olan tezhibe yatkın olduğu da keşfedilen Yavilioğlu, kağıt yerine hiç de alışık olunmayan bir usule, ahşaba süsleme yapmaya başlar.

İki yıl gibi çok kısa süre içerisinde ahşaba yaptığı süslemeler ile dikkatleri üzerine çeken Hasan Tahsin Yavilioğlu, bu alanda ünlenir, ünü artık ülke sınırlarına dayanır.

Ahşap süslemeleriyle parmakla gösterilen bir tezhip sanatçısıdır artık o.

Bugünlerde sipariş bir çok eser çıkartan ve yakında da sergi açmayı planlayan Hasan Tahsin Yavilioğlu, öylesine bu sanat dünyasına girdi ki, eğitim de almaya koyuldu ve Atatürk Üniversitesi’ne kayıt yaptırdı, Sanat Tarihi okumaya başladı.

Bugün hayırla yad ettiği o müşteri ile gelen işaret, ona farkındalık kazandırdı.

Bir çalışmasını da bizzat yerinde inceleme fırsatı bulduğum Yavilioğlu kardeşime, bu kutlu yolda başarı diliyorum, onu bu yola vesile eden Aslı Meva hocamızı da alnından öpüyorum..

Az’sınız ama iyi ki varlarsınız...

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.