Tanbura çıkarması!

Gezici Bağlama Atölyesi’nin bu defa durağı Emrah’ın köyü oldu.

admin
admin
22 Temmuz 2024 Pazartesi 06:42
Tanbura çıkarması!

Vedat REFAYELİ

TRT sanatçılarından bağlama üstadı Erdal Erzincan’ın bir süre önce başlattığı ‘Gezici Bağlama Atölyesi’nin sesi Tanbura’dan çıktı.

1 yıla yakın süredir başta Erzurum, Kars ve Iğdır merkez il, ilçe ve köylerinde yürütülen, çeşitli yaş gruplarının iştirak ettiği Gezici Bağlama Atölyesi çalışmaları, bu kez Erdal Erzincan yönetiminde merkeze bağlı Tanbura köyünde gerçekleşti.

Erzurumlu Emrah’ın köyü olarak bilinen köyde ilginç görüntü oluşturan Erdal Erzincan ve amatör bağlama sanatçıları, hem eğitimden geçti, hem de temiz havada eğlenme imkanı buldular.

Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği Başkanı Selahattin Öğdüm’ün de bizzat giderek izlediği atölye çalışmasında, genç bağlama sanatçıları gelecek için umut verdiler.

Erdal Erzincan’ın gözü gibi baktığı ve titizlikle yönettiği projede TRT’nin nefesli saz üstatlarından Zafer Taşdan’ın, Atatürk Üniversitesi KKEF Müzik Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç .Dr. Murat Kamil İnancı’nın, Kafkas Üniversitesi’nden Doç.Dr. Yakup Açar’ın, müzik öğretmenleri Enes Sönmez, Tekin Erol ve Fatih Dündar ile lojistik ve enstrüman desteğinde bulunan çalgı yapımcısı Kenan Topal’ın ciddi katkıları var.

Geleceğin bağlama ve derleme ustalarına ışık tutan projede emeği geçen herkesi kutluyor, kıymetli bulduğum bu çalışmanın aynı şevk ve istekle devam etmesi bir türküsever olarak dileğimdir.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Tanbura çıkarması
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.