Arap yarımadasının peynirini bu köyün mandırası verecek!

admin
admin
13 Ekim 2024 Pazar 10:45
Arap yarımadasının peynirini bu köyün mandırası verecek!

Vedat REFAYELİ

1989 yılında dönemin Erzurum Belediye Başkanı rahmetli Necati Güllülü tarafından kendi köyü olan Güllülü’ye kurduğu mandıra, önümüzdeki günlerde Arap yarımadasına yapacağı peynir ihracatına hazırlanıyor.

Oğul Türker Güllülü’nün başını çektiği şirket tarafından 2021 yılında ancak tam faaliyete geçen mandırada üretilen Güllülü peynirleri, sadece iç piyasaya değil, dış ülkeleri de hedef kitlesi haline getirdi.

Palandöken Belediyesi’ne bağlı mahalle olan Güllü köyünde son derece modern usuller ile üretilen tek katlı mandıradaki tam yağlı olgunlaştırılmış beyaz peynir üretimi miktarı her geçen gün artıyor.

Gelen teklifler üzerine neredeyse her ay miktarını artıran mandırada, şimdiden kapasite artırımı konuşulmaya başlandı.

Özellikle tam yağlı olgunlaştırılmış beyaz peynire Arap ülkelerinin büyük ilgi gösterdiğini bilen mandıra yönetimi, hedefine başta Bahreyn olmak üzere, Dubai, Katar ve Kuveyt’i koydu.

Şirket yönetim kurulu başkanı Türker Güllülü, ‘’Avrupa ülkeleri bizim süt ürünlerine hiç sıcak bakmadı, bakmayacak da görünüyor. Kendi bilecekleri iş. Ama Arap yarımadası, bizim peynirlere bayılıyor. Amacımız, üretimde belli bir kalite ve ve standarta ulaştığımız için artık Arap yarımadasını düşüneceğiz. Çok yakında köyümüzdeki mandıradan inşallah Arap ülkelerine ihracat yaparken görecekler bizi...’’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 13.10.2024 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.