Bu yatırıma şapka çıkartılır!

Yıllardır savunma sanayii yatırımı yapılacağı söylenen ama hep lafta kalan bu vaad, ete kemiğe bürünüyor.

admin
admin
13 Ekim 2024 Pazar 10:56
Bu yatırıma şapka çıkartılır!

Vedat REFAYELİ

-Uçak parçaları da üretecek olan Erzurumlu iş insanı Mecit Yılmaz’ın sahibi olduğu firmaya 2.Organize Sanayi bölgesinde 20 bin dönüm arsa tahsis edilirken, Savunma Sanayi Başkanlığından onay bekleyen firma, imalat belgesini aldı.

Yıllardan beridir Erzurum’da savunma sanayi kurulması konusunda gerek siyasilerin ve gerekse bürokrasinin vaadleri olmuştu ama hep bu vaadler sözde kalmıştı.

Erzurumlu işinsanlarından ve uzun zamandan beridir Çorlu’da mekanik ve elektronik malzeme üretimi yapan Doğan Mekatronik Şirketi sahibi Mecit Yılmaz, işte o vaadi ete kemiğe büründürüyor, ilk adımı atıyor.

Aziziye ilçesinde yeralan 2.Organize Sanayi bölgesinde 20 bin metrekare alanın tahsis edildiği Yılmaz’ın sahibi olduğu firma, işe, başta uçak, tank ve silah parçaları gibi savunma sanayi ürünleri olmak üzere farklı sanayi ürünlerin imalatını yapan tesis için belge almakla başladı.

Önümüzdeki yıl temeli atılması için gün sayılan tesis için Savunma Sanayi Başkanlığına onay için projesini sunan Doğan Mekatronik firması, sadece üretimde değil, istihdamda da hem Erzurum’a hem de ülkemize katkı sağlayacak.

**

Beton pompasının yanısıra, taş, freze, torna ve balans makinesi de üretimi gerçekleştirecek bir tesisi memleketinde açacak olmanın heyecanı içerisinde bulunduğunu söyleyen Mecit Yılmaz, Erzurum’u savunma sanayi konusunda önemli illerden biri yapma hedefinde olduklarını belirtti.

Heyecan veren, kulağa hoş gelen bir haberle siz okuyucularımızın karşısına çıktığımız için biz de mutluyuz.

Böylesine klas bir yatırım için elini taşın altına sokan Mecit Yılmaz başta olmak üzere, tesisin gelmesi konusunda bizzat şirketin Çorlu’daki merkezine giden Erzurum Milletvekili Selami Altınok ile Büyükşehir belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e bin teşekkür.

Artık adı olan ama hiç kendi ortalarda olmayan savunma sanayi konusundaki bu adım, şapka çıkartılacak kıymetli bir adımdır, yayında yapımda emeği geçenleri ayakta alkışlıyorum, bu benim son kararımdır.

Editör

Son Güncelleme: 13.10.2024 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.