Patenti de alınmış; Efsane gazoz gün sayıyor!

CIFIT ÇARŞISI’nda yaptığım öneriyi kulak arkası etmeyen EJDER AŞ, işi ciddiye almış, yıl sonunda üretimi planlıyor.

admin
admin
14 Temmuz 2024 Pazar 00:01
Patenti de alınmış; Efsane gazoz gün sayıyor!

Vedat REFAYELİ

10 Ocak 2024 tarihinde CIFIT Çarşısı’nda yazdığım bir yazı ile ilgili sevindirici bir haberi dün aldım ki, bu sevincimi anlatamam.

Özellikle 1980 yılı öncesinde Erzurum’da üretimi ve de satışı gerçekleşen ve Palandöken Gazoz adını taşıyan o gazozun yeniden yaşatılmasını, üretilmesini istemiştim, çağrıda bulunduğum EJDER AŞ den cevap gelmiş, ‘’Yeniden yaşatırız’’ mesajını almıştım.

Açıkçası fazla umutlu değildim, ‘başlarından savıyorlar’ diye algılamış, tamamen Palandöken dağına konsantre olduğunu bildiğim EJDER AŞ’nin, dağda onca iş dururken bu iş angarya bir iş olabilir diye düşüneceklerini düşünmüyor değildim.

Bunu da yine bu köşede yazmıştım, ben hiç değilse kültürel bir mirasımızdır, Erzurumlu da bu tür mirasa sahip çıkar, okey verilir düşüncesindeydim.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren EJDER AŞ’nin genç genel müdürü Selim Bağrıyanık’ı dün makamında ziyaret ettiğinde, bana ciddi yatırım olarak da gördükleri o gazoz ile ilgili bilgileri verirken adeta şok üstüne şok geçirdim.

Hem de çok kısa bir sürede meseleyi ciddiye almış olmalarına şaşırdım, Palandöken Gazozun görsellerini sundu, logolarını belirlediklerini, hatta patentini de aldıklarını söyleyince adeta bayram ettim.

***

Gerekli fizibilite çalışmalarını yürüttüklerini gözlemlediğim, Konaklı’yı bile üretim yeri olarak belirlediklerini söyleyen Bağrıyanık, zaten beğeniyordum, gözümde bir kat daha büyüdü.

Özellikle gazoz için suyun çok önemli olduğunu, bu suyun da Palandöken’den gelecek su ile gerçekleşeceğini söyleyen Bağrıyanık, yıl sonunda üretime geçmeyi de planladıklarını söyledi ki, ne diyeceğimi şaşırdım.

Hayatımda hiç de içmediğim ama içenlerin öve öve bitiremediği efsane o gazozun yeniden yeni formatıyla üretilip satışa sunulacağı haberi çok kıymetli.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de onayından geçen gazozun üretim maliyeti ve pazarlama konuları ile ilgili de bu iş için oluşturulmuş özel ekibin kafa yorduğunu da gözlemledim ki, şehrim adına sevindim.

Kültürel mirasın yanısıra doğal kaynakların değerlendirilmesi ve turizm potansiyelinin de dikkate alınarak böyle bir yatırıma koyulan Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyor, gazozun marka olması için de and içen genel müdüre, ekibine bin teşekkür.

Erzurum’un suyu artık sadece su olarak değil, gazoz olarak da değerlendirilmiş olacak, ben bayram etmeyeceğim de kim edecek.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.