Artık müşterileri torunlar

Erzurum’un dışa açılan firması 3 neslin firması, 100’ncü yılına yaklaştı.

admin
admin
13 Ekim 2024 Pazar 12:51
Artık müşterileri torunlar

Vedat REFAYELİ

Ecdat yadigarı tarihi yapılarının çokluğu ile bilinen, geçmişi eskiye dayanan işletmelerin de mevcut olduğu bir şehir Erzurum.

Özellikle mobilyacılık sektöründe sadece kentte değil, Türkiye’de de tanınırlılığı olan işletmelerinden birisi de Şato Mobilyadır.

Bugünlerde 3’ncü nesile mobilya satışı yapan firma, 100’ncü yaşına hazırlanıyor.

1936 yılında Kemal Kolçak’ın ceviz sandalye imalatı ile başlayan ve hikayesi olan firma, sadece iç piyasaya değil, dış piyasaya da el emeği ürünlerini satarak milli ekonomiye de katkı sağlıyor.

Ankara’da özel mimarları tarafından tasarımları gerçekleşen, her biri ayrı renk ve estetiğe sahip mobilyaları arasında yatak odası, koltuk takımı, oturma odası takımı gibi ürünleri de bulunan Şato Mobilya, bugün Erzurum’da Kars Kapı Caddesindeki yeni yerinde 3 bin metre kare kapalı alanı bulunan 2 katlı binasında hizmet vermeye devam ediyor.

Fuat ve Suat Kolçak kardeşlerin devrettiği, şimdilerde Okan Kolçak’ın yönetiminde faaliyet gösteren asırlık firma, klasik ürünlerinin her dönem rağbet gördüğü bir merkez da aynı zamanda 100’’ncü yılın heyecanını yakında yaşayacaklarını söyleyen Okan Kolçak, ‘’Şükür sektörde iyi yerdeyiz. 40 yıldır mobilyalarımızı evinde kullananlar var. Kaliteden asla taviz vermiyoruz. Önceleri dedeleri, sonra babaları, şimdi de torunları müşterimiz oldu. Haklı bir gurur yaşıyoruz, rabbim utandırmasın’’ dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.