Gazi Paşa’yı ağırladık

3 Temmuz Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Erzurum’a gelişinin 105. yıl dönümü Erzurum’da törenlerle kutlandı.

admin
admin
04 Temmuz 2024 Perşembe 06:57
Gazi Paşa’yı ağırladık

Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları ile ilgili törenler Aziziye ilçesindeki programla başladı. Aziziye Şehitlik Parkı'ndaki törende Atatürk'ü temsilen sporcu ve öğrencilerin taşıdığı Türk bayrağı ve Atatürk posteri, muharip ve malul gaziler eşliğinde Şehitlik Parkı'ndaki tören yerine getirildi.

Şehitlik Parkı'ndaki törende konuşan Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, “Milli Mücadele ateşini yakan bu beldede dün hangi duruşu göstermişsek, bugün de aynı duruş ve kararlılıktayız. Bu cennet vatan, ezelden beridir Türk yurdudur ve hep öyle kalacak. Bu toprakları yurt edinmiş aziz milletimiz ise, hep hür yaşadı, yine hür yaşayacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Aziziye ilçesindeki törenin ardından Atatürk’ün şehre giriş yaptığı İstanbulkapı önünden askeri birlikler, öğrenciler, gaziler ve vatandaşlar tarafından Şanlı Türk Bayrağımız ve Atatürk posterleri ile davul zurna ve askeri bando eşliğinde Havuzbaşı Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Çiftçi, 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Havuzbaşı Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Günün anlam ve önemine dair Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’in konuşmasının ve okunan şiirlerin ardından Vali Çiftçi ve il protokolü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehirde kaldığı Atatürkevi’ni ziyaret etti.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumGazi PaşaAtatürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.