MOBBİNG ERZURUM TEMSİLCİSİ ALCAN’DAN REKTÖR PROF. DR. KOÇAK’A ZİYARET

Mobing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan ve yönetim kurulu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak’ı ziyaret etti.

23 Şubat 2014 Pazar 00:13
MOBBİNG ERZURUM TEMSİLCİSİ ALCAN’DAN REKTÖR PROF. DR. KOÇAK’A ZİYARET
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret eden Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan ve yönetim kurulu üyeleri Av.ufuk Dikbaş, Psikiyatr Nuray Memiş, Mustafa Özkan, Kurmay Albay Fikret Savaş, Ayhan Türkez, Lokman Lokmacı, Prof.Dr.Kerem Karabulut, derneğin çalışmalarını ve projelerini Koçak’a anlattılar.
Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, kısa süre içerisinde göreve geldiğini ifade ederken derneğin mücadele derneği olduğunu belirtti. Birçok proje ve konferanslar düzenleyeceklerinin altını çizen Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan,”Hedeflerimiz arasında 'Mobbing Farkındalık' eğitimine ağırlık vereceğiz.” dedi.
Alcan, “Mobbinge maruz kalan meslek gruplarının en başında sağlık sektörü olmak üzere eğitim, basın, üniformalı meslekler yer almaktadır. Dernek olarak çalışmalarımız aktif bir şekilde devam ediyor. Bir çok projelerimiz mevcut bazı projelere başladık. Mobbinge uğrayan mağdurlar bize http://mobbing.org.tr/tr/ adresine girip ana sayfanın sağ üst tarfında 'Mağdur Başvuru Formunu doldurarak bize ulaşabilirler.” diye konuştu.
Daha sonra mobbingden sonra son zamanlarda ortaya çıkan bullyinge değinen Alcan,”Bullying, başkalarını etkilemek için iş yerinde veya okul ortamında uygulanan akran baskısı, arkadaş zorbalığıdır. Sözlü taciz, fiziksel baskı ve bir olay hakkında kişiyi isteği dışında zorlamak olarak ortaya çıkar. Hedef alınan kurbanlar cinsiyet, dil, ırk, din vb... konularda baskıya maruz bırakılır. Bullying davranışına maruz kalan kişiler muhataplarının kaba- dayı- davranışlarıyla karşılaşırlar. Bullying Okulda zorbalık ve işyerinde de akran istismarı olarak nitelendirilebilir. Bullying, iş yerlerinde, dini kurumlarda, askeriyede, akademik kurumlarda, göç alan bölgelerde, yetiştirme yurtlarında, huzur evlerinde, Siber alanlarda ve engelli bireylerin yaşam alanlarında sıklıkla ortaya çıkabilmektedir.” şeklinde konuştu.
Kısa süre içerisinde kendilerine çok sayıda mağdurun başvurduğunu belirten Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, çalışmaların plan ve proje dahilinde düzenli olarak devam edeceğini bildirdi.
Derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Atatürk Üniversitesi'nde akademik personelin yanı sıra idari personel, yardımcı personel ve öğrencilerin yer aldığı büyük bir camia olduğunu dile getirdi. Koçak, dernek olarak yapılan çalışmalarda tek taraflı şikayetlerde mutlaka karşı tarafından dinlenmesi gerektiğini kaydetti.
Prof. Dr. Koçak, dernek adına yapılacak eğitim çalışmalarına destek sözü verdi.
Ziyaretin sonunda Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, Mobbing Mücadele Derneğinin Genel Başkanı Hüseyin Gün’ün kaleminden 'Çalışma Ortamında Psikolojik Taciz' isimli kitabı ve derneğin rozet ve anahtarlığını Rektör Prof.Dr.Hikmet Koçak’a hediye etti.

Editör

Son Güncelleme: 23.02.2014 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kardelen 2014-02-25 14:38:34

"milliyetçilik" öncelikle kendi topraklarında türkçe konuşmaktır, ulusallaşmaktır, mobbinge kavramı yerine "yıldırma" veya "psikolojik baskı " kavramına alışmak alıştırmaktır hedef kitleyi

Avatar
gönül 2014-02-24 15:59:01

mobbing kelimesi türkiyede yeni bir terim anaşılması zaman alacak avrupada bu konuda kurum ve kişiler yüksek tazminat ödüyorlar farkındalık eğitimleri çok önemli ekibi kutluyorum garip sahipsiz insanlara sahip olmak sevaptır

Avatar
CEYDA 2014-02-23 17:09:07

bazı gazeteler . atıyorum yazarlara yada yorum sahibine yazılan yorumların sahibinin pc sine ait ip yi̇ öğreni̇p haberdar edebi̇li̇yor, bu yapilan şey , ip sahi̇bi̇ i̇çi̇n mobbi̇ng deği̇l nedi̇r ? mesela

Avatar
av.S.C 2014-02-23 13:22:05

gerek sağlık gerekse diğer alanlarda mobbing konusunda bir kaç kitap değil, tüm kütüphane arşivi ile donansa da , bu hanfendi, örneğin üniversitede en az master eğitimli kişilerin halini irdelemeye şikayet almaya sorgulamaya denetlemeye ya da eğitmeye , hangi alt yapısı ile yetki alabilecek ???

Avatar
özdadaş 2014-02-23 12:30:44

Tilki iyi tanıyor diye, kümese bekçi yapılmaz . H.Truman.

Avatar
V.A 2014-02-23 12:15:36

mobbing derneği , mobbing apanı ve yapılanı deşifre mi edecek ? yada sanal mahkeme ortamı mı oluşturacak ? eğitim derken nasıl bir eğitim ? her mesleğin zaten iş ahlakı , etik yönetmeliği var !!! onları mı takip edeceksiniz ?

Avatar
sibel 2014-02-23 12:10:12

müslüman olan insan müslüman ülkede , yaşamın her alanında "adil olmayı" prensip haline getirmemişse, iç disiplini yoksa!! buna mobbing derneği ne yapacak , açıklarmısınız ?

Avatar
sibel 2014-02-23 11:40:51

yorumlardan birinin atlanması da bir mobbingdir !!