Yılın ahisi belli oldu

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Ahilik Haftası” kutlama programına katıldı.

admin
admin
25 Eylül 2024 Çarşamba 07:21
Yılın ahisi belli oldu

Yakutiye Medresesi önünde gerçekleşen programda bir konuşma yapan Vali Çiftçi, ahiliğin usta çırak ilişkisinin hâkim olduğu, pratiğe dayanan bir eğitim-öğretim süreci olduğunu ifade etti.

Ahilik geleneğinin iyi bir insan olmak, iyi bir Müslüman olmak ve iyi bir usta olmak öğretileriyle üç temel üzerine inşa edildiğini belirtti.

Vali Çiftçi, “İyi bir insan olmak, evrensel ahlak kurallarını hayata geçirmekle olur. İyi bir Müslüman olmak, İslam ahlak ve faziletini toplum hayatına tatbikle olur. İyi bir usta olmak, mesleğin tüm inceliklerine sahip olmakla olur. Bu üç özelliği üzerinde barındıran kişi ise mükemmel bir karakter olur. İnsan, ahlak ve üretim merkezli bir toplum hedefi olan ahilik teşkilatı; medeniyetimizin dünyaya hediye ettiği örnek bir teşkilat mirasıdır.” dedi.

Konuşmasının sonunda teşkilatın kurucusu Ahi Evran’ı rahmet ve minnetle yâd eden Vali Çiftçi, 2024 ahilik etkinliklerinin birlik, beraberlik ve güzellikler getirmesini temenni etti.

Konuşmaların ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından Şed kuşanma merasimi düzenlendi. Vali Çiftçi tarafından yılın ahisi Zekayi Kaplan, yılın kalfası Mahmut Aykut ve yılın çırağı Ertuğrul Şükrüoğlu'na berat takdimi yapıldı.

2024 Ahilik kutlamaları kapsamında Vali Mustafa Çiftçi; bereket ve cömertliğin simgesi olan ahi pilavı dağıttıktan sonra "Ahilik Haftası" münasebetiyle düzenlenen sergiyi gezdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.