Dadaş evinde üç puanla başladı

Trendyol 1. Lig'in 2. haftasında Erzurumspor FK, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etti.

admin
admin
18 Ağustos 2024 Pazar 09:31
Dadaş evinde üç puanla başladı

Erzurumspor FK, 1. Lig'in 2. haftasında evinde Ankaragücü'nü 1-0'lık skorla mağlup ederek yeni sezonun ilk üç puanını aldı.

1.Lig'in 2.haftasında Hakan Kutlu yönetimindeki Erzurumspor FK ile Cihat Arslan'ın çalıştırdığı Ankaragücü karşı karşıya geldi.

Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanan maçta gülen taraf 1-0'lık skorla Erzurum ekibi oldu.

Ev sahibi ekibin tek golünü 36 yaşındaki tecrübeli stoper Mustafa Yumlu attı.

Yeni transfer Crocıata’nın korner atışında ön direkte kafayı vuran Mustafa Yumlu, takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu maçın ardından ilk galibiyetini alan Erzurumspor puanını 3'e çıkarırken Ankaragücü 3 puanda kaldı.

1.Lig'in 3.haftasında Erzurumspor, 23 Ağustos Cuma günü Kocaelispor deplasmanına gidecek.

Ankaragücü ise 24 Ağustos Cumartesi tarihinde evinde Ümraniyespor'u ağırlayacak.

KUTLU’DAN MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, sözlerine Ankaragücü ile başlayarak, “Ben o camiada büyüdüm ve o camianın evladıyım. Her zaman da böyle kalacak. Ankara’dan buraya kadar gelen taraftarlar vardı. Maç önü çiçek verdiler, bir kez daha teşekkür ediyorum. Hem tarafların hem de Ankaragücü’nün yolu açık olsun. Sezon sonu ipi göğüsleyecek iki takımdan biri Erzurumspor, diğeri Ankaragücü olsun, gönlümden geçen bu.” dedi.

Maç sonu açıklamalarına, “Şimdi Erzurum’dayım. Bu şehir, bu takım için her şeyimi veririm. Burası benim evim ve iyi ki buradayım.” ifadeleriyle devam eden Kutlu, “Maça gelecek olursak, ilk yarı 15 dakika boyunca bir baskı yedik. Onun dışında oyun dengeli gitti diyebilirim. Uzun toplar haricinde pozisyon vermedik. İlk yarı ve ikinci yarı çok net pozisyonlarımız vardı. Süleyman’la, Furkan’la yararlanamadığımız iki çok net pozisyon hatırlıyorum. Nitekim kaptanımız çıktı aslanlar gibi golünü attı. Alnından, yüreğinden öpüyorum. Tüm takımı, tüm oyuncularımı kutluyorum. Emeklerine sağlık.” diye konuştu.

Açıklamasında, özellikle kulüp Başkanı Ahmet Dal ile Onursal Başkan Mehmet Sekmen’e de özverili çalışmaları için teşekkür eden Hakan Kutlu, “Bu özverili çalışmaları bizleri oldukça mutlu etti. Yeni transferlerimiz gelmeye başladı. Yine gelecek olanlar var. Bugün takımda olmaları çok işimizi gördü. Hem 11’de hem de kulübeye büyük katkısı oldu. Ankaragücü Süper Lig seviyesinde bir takım. Zor bir rakip takviyesiz çok zorlanabilirdik. Yeni transferler uyum sağladıkça çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. “ ifadelerini kullandı.

Hakan Kutlu, açıklamasında taraftara da teşekkür etmeyi ihmal etmeyerek, “Bugün inanılmaz bir atmosfer vardı. Taraflar sayımız oldukça iyiydi. Daha da artacağını düşünüyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Hakemler: Ozan Ergün, Egemen Savran, Selim Şenöz

Erzurumspor FK: Göktuğ Bakırbaş, Mustafa Akbaş, Mustafa Yumlu, Orhan Ovacıklı, Süleyman Koç (Yakup Kırtay dk. 81), Sefa Akgün (Salih Sarıkaya dk.82), Özgür Sert (Muhammed Emin Yavaş dk. 46), Odise Roshi (Furkan Özhan dk. 58), Giovanni Crociata (Toni Tasev dk. 75), Eren Tozlu, Celal Hanalp

Yedekler: Rıdvan Oğuzhan Yağcı, Gökhan Akkan, Cengizhan Bayrak, Süleyman Enes Karakaş, Serkan Köse

Teknik Direktör: Hakan Kutlu

MKE Ankaragücü: Bahadır Güngördü, Abdurrahim Dursun (Hasan Nazarov dk.82), Mert Çetin (Hayrullah Bilazer dk. 71), İsmail Çokçalış, Cem Tuna Türkmen (Renat Dadashov dk. 46) , Efkan Bekiroğlu, Garry Rodrigues, Mahmut Tekdemir, Ali Kaan Güneren, Rijad Bajic, Christian Bassogog

Yedekler: Ertaç Özbir, Fatih Demir, Diogo Coelho, Arda Ünyay,, Sirozhiddin Astanakulov, Osman Çelik,

Teknik Direktör: Cihat Arslan

Gol: Mustafa Yumlu (dk.35) (Erzurumspor FK)

Sarı kart: Orhan Ovacıklı, Göktuğ Bakırbaş, Toni Tasev, Celal Hanalp (Erzurumspor FK) , Mahmut Tekdemir (MKE Ankaragücü)

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.