AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında Erzurum’a kazandırılan spor tesislerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini istedi. Aksak, “Tesislerin özelleştirilmesindense, işletim için Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin çok daha faydalı olacağı kanaatindeyiz” dedi. Bir günlük gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti İl Başkanlığı’nın değerlendirme toplantısına katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, merkez ilçe ve belde belediye başkanları ile teşkilat başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın şehre sağladığı kazanımlar ele adı. Kılıç, “Erzurum, bundan böyle olimpiyatlara sporcuların yetiştirileceği bir merkez olacak. Hedefimiz bu ve biz bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2011 tesisleri için yeni bir yönetim ve işletim modeli oluşturuyoruz. Bu yöndeki çalışmalar içerisinde tesislerin özelleştirilmesi ya da Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesi gibi alternatifler var” dedi.
2011 tesisleri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilsin
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 2011 tesislerine yönelik oluşturulması düşünülen yeni işletim modeliyle ilgili bazı önerilerde bulundu. Aksak, 2011 tesislerinin özelleştirilmesi yerine Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin Erzurum için çok daha büyük bir kazanım olacağı görüşünü taşıdıklarını vurgulayarak, “Bu konu üzerinde bizler de istişare ettik. AK Parti İl Başkanımız, Erzurum milletvekillerimiz ve sayın bakanımız da aynı görüşteler. Bilindiği üzere yeni Büyükşehir Yasası çıktı ve Büyükşehir Belediyeleriyle ilgili olarak yeni düzenlemelere gidildi. Bundan önceki şekliyle olsa belki böyle bir sorumluluğun altına girmek sıkıntılı olabilirdi, ama bu yeni düzenleme Büyükşehir Belediyelerinin hizmet ve yetki alanlarını genişletti. Dolayısıyla 2011 tesislerinin özelleştirilmek yerine Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin çok daha faydalı olacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.
Spor yapan hanımlarla sohbet
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,"Obeziteyle mücadelede ben de varım" projesi kapsamında Yakutiye Spor Salonu'nda çalışmaları inceledi. Kadınların, çocukların spor salonlarını doldurarak, hayalinin gerçekleştirilmesine katkı sağladığını söyledi.
Kılıç, "Hepimiz Anadolu çocuğuyuz, hepimiz köylüyüz bu yönüyle bakıldığında. Benim de baba ocağım köyde, ben de Samsun'a gittiğimde anamı gidip köyünde buluyorum, anamın elini köyünde öpüyorum. Dolayısıyla hepimizin sıkıntısı birbiriyle aynı. Spor yapmaktan utanıyoruz. Eşofman giymekten utanıyoruz. Spor ayakkabısıyla sokağa çıkmaktan maalesef utanıyoruz. Oysa ki spor yapmak, hareket etmek hayatın gereği, insan olmanın gereği, inancımızın gereği ecdadımızın da yaptığı bu. Bu işte utanılacak, sıkılacak hiçbir şey yok" diye konuştu. Havanın soğumasına rağmen sporun bırakılmaması gerektiğini ifade eden Kılıç, hanımların ulaşımının sağlanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e talimat verdi.
Kılıç’a tespih hediyesi Kılıç, Taş Mağazalar'da esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaf gezisi sırasında ESOB Başkanı Rasim Fırat, Bakan Kılıç’a Oltutaşı tespih ile gümüş işlemeli bir broş hediye etti. Tespihi yakından inceleyen Bakan Kılıç, ESOB Başkanı Fırat’a jestinden ötürü teşekkür etti.
Kılıç Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle buluştu
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde üniversitede okuyan öğrencilerle bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi öncesi kısa bir takdim konuşması yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, gençliğin misyonu ve vizyonu olması gerektiğini belirterek, “Biz, gençlik çağını misyonların ve vizyonların gerçekleştirildiği bir çağ olarak görüyoruz” dedi.
Üniversitelerin bir görevinin de gençliğe seçtiği hedefler doğrultusunda yön ve şekil vermek olduğunu hatırlatan Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin toplam 85 bin öğrencisiyle, vatanına milletine bağlı, çağının bilim dilini öğrenmiş gençler yetiştirmeye devam ettiğini kaydetti.Söyleşide, Türkiye ekonomisini değerlendiren Kılıç, “Türkiye, biz işbaşına geldiğimiz gün, Uluslararası Para Fonu IMF’ye 23.5 milyar dolar borcu olan bir ülkeydi” hatırlatmasını yaptı. Bakan Kılıç, “Güzel ülkemiz Türkiye’nin ekonomisini Dünya Bankası yönetirdi. IMF’nin Türkiye Masası Şefi diye bir adam vardı. Türkiye’de insanlar Maliye Bakanını tanımaz ama IMF’nin Türkiye masası şefini tanırdı. Böyle bir Türkiye vardı. Nasrettin Hoca diyor ya `parayı veren düdüğü çalar`. Türkiye şimdi IMF’ye 5 milyar dolar kredi açan bir ülke konumuna geldi” şeklinde konuştu. Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Kılıç, daha sonra Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Kredi Yurtlar Kurumu’na ait binalar, yemekhaneler ile 2011 UNIVERSIADE kapsamında yaptırılan Kazım Karabekir Yurdu`nda denetimlerde bulundu. Öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a Üniversiteye yaptığı ziyaret nedeniyle teşekkür ederek plaket takdim etti ve üniversitenin yayınlarından verdi.
Yurtları denetledi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilerle bir araya geldi ve yurt koşullarını denetledi. Bakan Kılıç, Atatürk Üniversitesi kampüsünde bulunan yurt ve geçen yıl 2011 UNIVERSIADE kapsamında yaptırılan Kazım Karabekir Yurdu'nda denetimlerde bulundu. Yemekhane koşullarını inceleyen Bakan Kılıç, öğrencilerden yurt koşulları hakkında bilgi aldı. Cep telefonuyla ailesiyle konuşan bir öğrenciye sürpriz yapan Bakan Kılıç, öğrencinin ailesiyle telefonda görüştü. Kılıç, burada bir süre öğrencilerle sohbet etti.
Editör