Öğretmenliğe atandıktan sonra Erzurum'a gelerek göreve başlamış, Erzurum Lisesinde Tarih öğretmenliği yapmıştır. Değişik okullarda ve lisede görevini sürdürürken müdür yardımcılıklarında da bulunmuş, 1953 yılında açılan "İmam Hatip Lisesinin" kurucu müdürlüğünü yapmış ve bugünkü Gazi Ahmet Muhtar Paşa Orta Okulunun karşısındaki taş binalarda zor şartlarda ve yatılı olan okulun başarısı için çalışmıştı.
1942 yılında Çifte Minareli Medrese içinde kurulan müze müdürlüğü 1950'lerde memurluğa dönüştürülmüş, yapılan çalışmalar sonucu Paşalar Caddesindeki Müze binası yapılınca 1963 Tahsin Hoca müze müdürü olmuş, döneminde bir çok kazı yapılarak Erzurum'un dip tarihi aydınlatılmaya çalışılmıştır.
Erzurum Tarihini Araştırma ve Tanıtma derneğinin kurucularından olmuş Erzurum'a karşı sorumluluk gereği hizmetlerini yazarak , anlatarak ve idareci olarak sürdürmüştür.
Erzurum Atatürk ve Kongre Anıtlarının yapım komisyonlarında yer almış, bu yönde gayretli çalışmalar yapmıştır.
"Erzurum Tabyaları" adlı kitabı günümüzde konuyla ilgili önemli kaynak eser olmuş, 1955 yılında Erzurum'da toplanan "Esnaf ve Sanatkarlar Konferansı" için hazırladığı "Erzurum Tarihi" adlı çalışması şehrin ekonomik hayatına ışık tutmuş gelen delegasyona dağıtılmış böylece kültürel bir hizmet sunmuştur.
Erzurum Tarihini Araştırma derneğinin yayın organı olan dergide çeşitli makaleler yazmış, özellikle "Kargapazar savaşları" ve şehitlikleri hakkında verdiği bilgilerle konun unutulmasını engellemiş ve geleceğe ışık tutmuştur. 1967-1973 Erzurum İl Yılığının hazırlama komitesinde görev almış, Tarih bölümünün başkanlığını yaparak yazılmasında ekibiyle birlikte önemli bir görevi ifa etmiştir. Erzurum Tarihi ve Erzurum Müzesi ile ilgili makaleler yazarak bilgilerin geniş okuyucuya ulaşmasını sağlamıştır.
Erzurum Kurtuluşu şenliklerinde önemli görevler üstlenmiş yüzlerce öğrenci yetiştirmiş bir eğitimcidir. Yetiştirdiği öğrencilere vatan ve millet sevgisini aşılamış eğitim dünyamızın gayretli bir öğretmeni olmuştu.
1984 yılında vefat etmiştir.