Haydi balığa!

Artık hafta sonları Erzurum’da da bu teklifi duymaya alıştık.

admin
admin
09 Haziran 2024 Pazar 10:01
Haydi balığa!

Vedat REFAYELİ

Ege, Marmara veya Karadeniz’de yaşayanlar için hiç de yabancı olmayan bu çağrının bir gün Erzurum’da da yapılacağı aklımın ucuna dahi gelmezdi.

Evet, artık özellikle de hafta sonları insanların bazen aileleri ile birlikte balığa gittikleri bir şehir olmuş Erzurum da, benim yeni haberim oluyor.

Olta balıkçılığında inanılmaz bir trend yakalanmış ve bu trend sayesinde de balık tutma da hobiler arasında Erzurum’da ilk sıralara yerleşmiş.

Bunu sadece hafta sonları araçlar ile balık tutma alanlarına giden yakınlarınızdan değil, olta balıkçılığı için satış yapılan av malzemesi işyerlerini görerek de anlayabiliyorsunuz.

Erzurum’da av malzemesi satıcılığında marka olan isimlerden Yusuf Akbulut, geçmiş yıllara oranla olta ve malzemeleri satışlarında inanılmaz ölçüde artış gözlemlediklerini belirterek, balıkçılığın ivme kazandığını belirtti.

Kendisi de dahil artık hafta sonlarını şehrin değişik bölgelerinde balık tutarak geçirdiklerini söyleyen Yusuf Akbulut, Kuzgun barajı, Demirdöven barajı başta olmak üzere artık sayısız balık avlanma alanlarının bulunduğunu kaydetti.

Merkezde Radar mevkii, Şenkaya, Pasinler, Horasan ve Çat’ta olta balıkçılığım için avlaklar bulunduğunu anlatan Yusuf Akbulut, özellikle de somon balığından çok miktarda bulunduğunu, lezzeti ve kalitesiyle bu balığın ilk tercihler arasında olduğuna işaret etti.

Özellikle Kuzgun barajı civarında en az 6 tane devasa balık çiftliği bulunduğuna da dikkat çeken Akbulut, bu çiftliklerde üretilen ve satışı yapılan balıkların da sık üremelerinin sektöre olumlu katkı sağladığını da belirtti.

Artık bir düzenleme de getirilen olta balıkçılığı için satış yaptıkları malzemelerin de geliştiğini ve arttığını ifade eden Akbulut, 350 liraya dahi ithal balık yemi bulunduğunu ve alıcıların bunu pahalı bulmadan aldıklarını sözlerine ekledi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumBalık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.