Kayak yapmayan kalmasın diye Erzurum’da sıklıkla tekrarlanan bir temenni vardır.

Gerek Valilik ve gerekse Büyükşehir Belediyesi tarafından, özellikle dağ ve kış turizminin cazip hale gelmesi için oryantasyon faaliyetleri için dillendirilir bu.

Sayıları binleri bulan, yaşadığı halde hele daha Palandöken dağına çıkmamış, görmemiş olanların da olduğunu bildiğimiz Erzurumluların yanısıra, her yıl gelen ve sonrasında mezun olan Üniversite öğrencilerinin de görmeyeni, dağa hiç çıkmayanı var.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren EJDER AŞ, bu kış döneminde beşinci defa 2 Üniversitenin öğrencilerine dağa çıkmaları ve görmeleri için proğram hazırladı.

Gerek Atatürk Üniversitesi ve gerekse Teknik Üniversite öğrencileri, bir takvim dahilinde Palandöken’e çıkartılacak, dağın tanıtımı yapılacak.

‘’Dağı görmeden, çıkmadan mezun öğrenci kalmasın’’ mantığıyla hareket eden EJDER AŞ, gelen öğrencilere ikramlarda, bazı ürünlerde indirimde bulunacak.

***

EJDER AŞ’nın inşaat mühendisi başarılı Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, kendisinin de mezun olduğu dönem çoğu arkadaşının Palandöken’i görmeden Erzurum’dan ayrıldığını, buna çok üzüldüğünü belirterek, ‘’Bir şekilde gelen yerli ve yabancı turist dağa çıkıyor, görüyor. Ama öğrencinin gelişi pek olmuyor. Amacımız Erzurum’da iki Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin bir şekilde Palandöken’e çıkmasını sağlamak. Belediye olarak bu konuda 4 yıldır çalışma yürütüyoruz. Bu beşinci yıl olacak’’ dedi.

Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Murat Küçükuğurlu da, kış turizminin şehrin kalkınması için çok önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin dağ ile tanışmasının gelecek açısından da kıymetli olduğunu vurguladı.

Kendisinin de geçtiğimiz yıllar ETÜ’lü öğrencileri dağ ile tanıştırdığını kaydeden Prof.Dr.Küçükuğurlu, bu yeni öğretim döneminde de aynı çalışmayı gerçekleştireceklerini ifade etti.

---

TUTTUĞUM BABA SÖZER: Az yiyerem hekimle işim olmaz, düz giderem hakimle işim olmaz! (Azeri atasözü)

DUVARIN DİLİ: Bir miktar yıkıldım ama halledeceğim!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.