Saçmalardan seçmeler..!

Erzurum’da göze çarpan daha doğrusu göze batan bazı uygulamalar insanı hayrete düşürüyor. Bazıları hakikaten insanın mantığını zorluyor. ‘’Bu kadar saçma olamaz’’demekten kendinizi alamıyorsunuz. Bazen, ‘’Yoksa bu kamera şakası mı’’ diyesiniz geliyor. İcraat makamındakilerin dikkatini çekmeyen bu uygulamalardan çoğu için tek kelime var o da ‘’Saçmalık’’.

Erzurum’da Ortadoğunun en büyük en kapsamlı ve de çok modern bir fuar merkezi var. Erzurum kongresinin 100. yılı etkinlikleri kapsamında bir fuar düzenleniyor ama o modern fuar merkezinde değil, havuzbaşı meydanında kurulan çadırlarda. Tuhaf ve bir o kadar da saçma değil mi..?

Şehrin trafiğinin en yoğun olduğu Gez mahallesi kavşağında yayalar için önceki dönemlerde çarşılı yer altı yaya geçidi yapılmıştı. Fakat bu yaya geçidi kapatıldı. Yayalar için trafik ışıkları konuldu. Yer altı yaya geçidinin cezası ne zaman biter bilinmez ama Gez kavşağında birinci ışıkla ikinci ışık arası 200 metre. Tuhaf değil mi..?

2011 yılında merkezi hükümet tarafından Winter Universiade 2011 için 100 milyonu aşan maliyetle inşaa edilen Dünyada sayılı Türkiye’de tek olan Atlama kulelerinde kayda değer bir organizasyon yıllardır yapılmıyor. Resim çekilmek ve çay-kahve içmek için bir de şehri seyir etmek için kullanılıyor. Sahi şaşırtıcı değil mi..?

Erzurum için uçak sefer sayıları azaltılıyor ve fiyatlar en yüksek seviyede satılıyor. Şehrin seçilmişleri konuyla alakalı tek kelam etmiyor, şehrin atanmış valisi konuyu gündeme taşıyor, uğraşıyor çabalıyor. ‘’Hedefimiz bir milyon turist, bu sorun çözülmeli’’ diyor. Tortum şelalesi için Narman peribacaları için projeler hazırlıyor, ihale aşamasına getiriyor. Garip değil mi..?

Cumhuriyetin tohumlarının atıldığı, Erzurum kongresinin yapıldığı, kongre binasının bulunduğu Kongre caddesinde aylardır trafik arap saçına dönmüş vaziyette. Varolan sinyalizyonları çalıştırmak kimsenin aklına gelmiyor. Trafik ışıkları çalışmıyor. Hayret verici değil mi..?

Ana arterlerdeki refüjlerin yeşil kalmasını sağlamak için yapılan sulama sistemleri çimenleri değil asfaltı ve yoldan geçen araçların camlarını suluyor. Zeminin ıslanması nedeniyle süratli giden araçlar kayarak kazalara davetiye çıkarıyor ama kimsenin umurunda değil. Acayip değil mi..?

Yeni eğitim-öğretim sezonunda en çok tercih edilen üniversite olan Atatürk üniversitesi herkese açık ama Erzurum’a kapalı. Akaryakıtta dışa bağımlı bir ülke olmamıza rağmen üniversite kampüsünden Araştırma hastanesine kestirmeden gitmek mümkün değil. Çünkü, kartlı sistem var. Kilometrelerce yol katedip, fuzuli yere fazladan yakıt yakıp hastaneye gidilmesi gerekiyor. Sahi bu işte mantık var mı..?

Sözün özü; Erzurum’da yapılan saçma-sapan uygulamalara Erzurumlular sadece şaşırıyor. Ama Erzurum dışından gelenler ise, gülüyorlar… Mantıksız uygulamalar şehrin seçilmişlerine her geçen gün kaybettiriyor. İnanmayan sokağa çıksın…

***(KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN).