Bir yaşam merkezi olan şehir ve kasabaların güvenliği orada yaşayan insanlar için ilk önceliklerdendir. Herkes güvende olmayı tercih eder. Sokakta, caddede, parkta, evinde veya iş yerinde huzur İSTER ve riskli insanların olmasını istemez.

Ve insanlar, şehir dışlarında, arazilerde, dağlarda, yabanda piknik yaptıklarında güvende olmak isterler ve bu herkesin hakkıdır.

Devlet ve belediyelerin de görevleri içinde yaptıkları kontroller ve denetimlerle, güvenliği sağlamaya yardımcı olacak fikirler ve eylemler geliştirmektir. Riskli olan insanlar daha çok işi olmayan, boş gezen vatandaşlarımızdır. Ve ihtiyaçlarını karşılamak için kanun dışı işlere bulaşabilirler. Herkes için durum böyle değildir elbette; ama her insanın ihtiyaçları olduğu ve bu ihtiyaçları da bir yerden kazanmak ve karşılamak zorundadırlar.

İngiltere kökenli bir TV kanalında yaşları on civarında üç çocukla konuşan sunucuya verdikleri röportajda; biz ağaç dikmeyi hedefledik, bunu kendimiz için değil, çocuklarımız için de değil, bunu insanlık ve İngiltere’nin oksijen ihtiyacını karşılamak için yapıyoruz. Bu çocukların babasının ağaç dikme hedefi 122.000. İşin finans boyutunu da belediye, sivil toplum kuruluşları karşılıyorlar. Bunun için önce bilinç ve sorumluluk duygularının devletimiz tarafından eğitim olarak verilmesi ve ailelerin ise bu bilinçle destek olmaları gerekir.

Şehirlerde olmaması gereken yerlerin başında metruk binalar gelir. Metruk binalar, kullanılmayan iş yerleri başlı başına bir tehlike arz eder.

Nasıl ki arılar boş kovan bulduklarında hemen oraya yerleşirler, işi gücü olmayan hatta yabancı zararlı ve yasak madde kullanan insanlar da metruk binalara yerleşirler. Sonra bu metruk binalar ve çevresi tehlikelerle dolu olur, çevredeki insanların can güvenlikleri olmaz.

Birçok şehirde metruk binalar bulunmaktadır. Ve bu metruk binaları emniyetin koruması, mesai harcaması zor görünmektedir. Bu yüzden belediyelerin bir an önce metruk binaları kimsenin giremeyeceği bir yer olarak ayarlamaları veya yıkmaları vatandaşlarımızın güvenliği için gerekmektedir.

Erzurum Hilalkent Toki evleri buna örnektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer 2024-07-01 08:36:53

Ya sanayide ki terkedilen evler